Xerox uzvraća udarac crnom tržištu potrošnog materijala za pisače!

Fotografija članka: Xerox uzvraća udarac crnom tržištu potrošnog materijala za pisače!

I toga ima! Xerox je nedavno podržao akcije diljem svijeta s ciljem zaštite potrošača od krivotvorenih potrošnih materijala i proizvoda koji dovode do oštećenja opreme, ispisa loše kvalitete i viših troškova.

Oglas

Ova je industrija često na meti lažnih distributera jer je “lažni” toner često nemoguće razlikovati sve dok se ne koristi. No, to ima svoju cijenu: nevažeće jamstvo te lošu kvalitetu ispisa.

Što Xerox čini u sprječavanju krivotvorenja:
•    Konfiskacija više od 1.500 kutija lažnih tonera koje su izgledale kao autentični Xerox proizvodi iz Zhuhai Warmth Electronic Co., Ltd. kompatibilnog proizvođača u Kini. Akcija zabranjuje toj tvrtki korištenje lažnih ambalaža. Identična je akcija provedena protiv Zhuhai Supricolor Image Co., Ltd. u Kini, što je povezano s Zhuhai Warmth.
•    Dva organizirana pretresa u Brazilu – uključujući jedan u Maringi gdje je Original Equipment Manufacturers (OEMs) konfiscirao više od 1.000 krivotvorenih kutija. U Londrini je Xerox zajedno s OEMs-om zaplijenio više od 1.800 kutija krivotvorenih proizvoda Xerox, uključujući sigurnosne naljepnice i materijale za identifikaciju proizvoda.
•    Konfiskacija gotovo 1.000 kutija krivotvorenih Xerox proizvoda u Turskoj.
•    U Baltimoreu je muškarac osuđen na 26 godina za krađu i prodaju 55.000 $ vrijednog Xerox potrošnog materijala.

Xerox je okupio tim koji djeluje na svjetskoj razini, a koji se bori protiv aktivnosti krivotvorenja. Kompanija također surađuje s OEMs-om, lokalnim zakonodavnim jedinicama i carinama.

Xerox uzvraća udarac crnom tržištu potrošnog materijala za pisače

Kako izbjeći krivotvorene proizvode

Kupci mogu izbjeći krivotvorene proizvode i potrošni materijal kupujući direktno od kompanije Xerox ili ovlaštenog Xerox distributera. Još jedan način zaštite je potražiti naljepnice za provjeru autentičnosti. Primjerice, proizvodi Xerox imaju holografsku sigurnosnu naljepnicu s jedinstvenim serijskim brojem i bar kodom.  Ako su krivotvoritelji neovlašteno dirali ili micali naljepnice, potrošač bi trebao obavijestiti Xerox o izvoru kupnje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.