Xerox proslavlja xerografiju i 75 godina jednostavnosti u poslovanju

Fotografija članka: Xerox proslavlja xerografiju i 75 godina jednostavnosti u poslovanju

Zapisan podebljanim slovima na stakalcu stajao je natpis: 10-22-38 Astoria. Natpis je možda bio mutan, ali bio je tamo. Zapravo – bila je to prva svjetska xerografska kopija.

Oglas

Ove godine označava se 75. godišnjica prve xerografske slike koju je osmislio Chester Carlson u iznajmljenoj sobi u Queensu, u New Yorku. Ovaj skroman izum dovest će do osnivanja Xerox Corporation (NYSE: XRX) i rođenja ove industrije. Čak i danas, proces xerografije još je u srcu mnogih pisača i uređaja za kopiranje diljem svijeta.

Školovan za fizičara i odvjetnika, Carlson je bio pravi izumitelj. Vodio je bilježnice pune izuma poput rotirajućeg billboarda, kabanice s olucima i uređaja za čišćenje cipela.

U počast njegovoj znatiželjnoj prirodi i izuzetnom izumu koji je zaista promijenio način na koji se posluje, ovog listopada Xerox počinje s proslavom inovacija i njihovoj ulozi u povijesti i budućnosti kompanije. Tijekom sljedeće godine, ljudi iz Xeroxa bit će angažirani u serijama aktivnosti, slaveći i zamišljajući budućnost kroz unutrašnju mrežu, web-chatove i socijalne mreže.

“Sada je vrijeme kada mnoge tvrtke gledaju unatrag, i mi ćemo također, ali samo na trenutak. U pravom središtu našeg slavlja je budućnost i kako će Xerox nastaviti olakšavati posao“, rekla je Ursula Burns, Xerox CEO i predsjednica uprave. “Zato je tema naše obljetnice Sljedećih 75.„

Carlsonova vizija u vrijeme njegova eksperimenta u Astoriji bila je „učiniti zaposlenike u uredima produktivnijima, a uredski posao olakšati i učiniti manje dosadnim.“

Xerox se jako promijenio veličinom i djelokrugom od tog vremena, ali osnovni principi ostali su isti. Od pisača i uređaja za kopiranje do prijevoza, obrazovanja i čak zdravstvene njege, tim inženjera, znanstvenika i istraživača nastavljaju kreirati načine koji pojednostavljuju posao – i život.

Xerox proslavlja xerografiju i 75 godina jednostavnosti u poslovanju

Xerox u Hrvatskoj
Xerox je vodeća tvrtka na svijetu koja nudi cjelovita rješenja za upravljanje dokumentima. U bogatoj ponudi proizvoda tvrtke možete pronaći crno-bijele sustave za ispis dokumenata, te sustave za ispis dokumenata u boji. Tvrtka svojim korisnicima također nudi i usluge savjetovanja za upravljanje dokumentima.

Xerox Hrvatska je predstavništvo tvrtke Xerox Ltd. Predstavništvo je osnovano 1994. godine. Osim proizvoda, hrvatskim korisnicima nudi održavanje hardverske i programske opreme, te savjetovanje na području produkcijskog tiska. Važna djelatnost je također i potpora lokalnoj mreži partnera koji su usredotočeni prije svega na prodaju i servisiranje rješenja u uredskom segmentu programa te na prodaju i servis produkcijskih uređaja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.