Xerox nastavlja sa svojim ulaganjima u inovacije, istraživanje i razvoj

Racunalo.com foto

Xerox nastavlja sa svojim ulaganjima u inovacije, istraživanje i razvoj

‘Kontinuirano investiranje u istraživanje i razvoj garantira Xerox-ovo vodeće mjesto u našem osnovnom poslovanju i stvara velike mogućnosti za rast na novim tržištima. Tvrtke koje prestanu ulagati istraživanje u ovim teškim trenutcima kroz par godina će se naći s velikim rupama u proizvodnji.’

U 2008. godini samo u Sjedinjenim Američkim Državama Xerox-u je odobreno 609 novih patenata a realiziran je broj patenata za 30 posto veći od očekivanog. Do sada je 2300 zaposlenika Xerox-a kroz povijest ostvarilo prava na više od 5 patenata.

Dr. Peter Kazmaier, kemičar i menadžer i radnoj grupi za dizajn novih materijala u Xerox Research Centre Canada u 2008. godini sam je ostvario prava na 18 patenata i jedan je od 18 Xerox-ovih zaposlenika kojima je odobreno više od 100 patenata (momentalno mu je odobren 101 patent). Njegov jubilarni 100 patent se vezao uz projekt Xerox-ovog izbrisivog papira koji traje jedan dan i da se ponovo iskoristiti.
 
Drugi važni patenti odobreni u 2008. godini:
 •U.S. Patent No. 7,377,971 je vezan uz Solid Ink toner koji koriste manje energije prilikom ispisa i koristi se u uređaju Phaser® 8860.
 U.S. Patent No. 7,413,842, pokriva unaprjeđenja u tehnologiji proizvodnje emulsion aggregation (EA) tonera koja sada omogućuje korištenje istog u većim uredskim uređajima. Ispis EA tonerom pruža jasniji i pouzdaniji ispis i smanjuje korištenje energije u procesu proizvodnje. Ispis EA tonerom također koristi 40 do 50 posto manje tonera nego konvencionalni ispis.
 U. S. Patent No. 7,382,993, predlaže metodu kojom se kontrolira konzistentnost kvalitete slike među dva uređaja koje usporedo rade ispis. Tehnologija unaprjeđuje konzistentnost u ispisu Xerox Nuvera® produkcijskog sistema.
 U.S. Patent No 7,370,034, ja osnova TrueMatch Search and Retrieval programa koji omogućava korisniku da skeniranjem dokumenta pronađe originalni dokument na kompjuteru i pošalje ga na korisnikovu e-mail adresu i ispiše svježu kopiju,

Uključujući Xerox-ovog strateškog partnera u Japanu, Fuji Xerox Co. Ltd, s kojim Korporacija Xerox usklađuje istraživačke napore, broj odobrenih patenata za 2008. godinu se penje na 940. Xerox i Fujixerox zajedno godišnje ulažu 1.5 milijardi dolara u istraživanje i razvoj.

U 2008. godini Xerox je predstavio 29 novih proizvoda i za njih primio 230 nagrada širom svijeta. Za više informacija posjetite .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.