Xamarin Hack Day Split 2015 – aplikacija Connecty pobijedila na natjecanju

Fotografija članka: Xamarin Hack Day Split 2015 – aplikacija Connecty pobijedila na natjecanju

Brojke govore sve – 26 natjecatelja, 8 timova, 7 mentora, 3 predavača i 1 pobjednička aplikacija – Xamarin Hack Day Split 2015, održanog ovog vikenda. Prvo je mjesto osvojila aplikacija Connecty.

Oglas

Edukativna radionica Xamarin Hack Day održana je na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu. Osim neočekivano velikim brojem sudionika, predavači i mentori bili su oduševljeni inovativnim idejama mladih natjecatelja.

Kako su IT eventi i programiranje popularni među mladima, dokazano je i odličnim odazivom studenata na održanom Xamarin Hack Dayu u Splitu. Nakon tri predavanja koja su održali Miljenko Cvjetko, Toni Petrina i Marin Cokarić, 26 natjecatelja prionulo je na posao. Podijeljeni u 8 timova, u samo nekoliko sati te uz pomoć mentora, razvili su mobilne aplikacije na platformi Xamarin.

Mladi ljubitelji programiranja vješto su se suočavali s brojnim izazovima tijekom radionice te profesionalno predstavili svoje aplikacije stručnom žiriju kojeg su činili vrsni stručnjaci iz lokalnih i globalnih IT kompanija. Iako je svaka aplikacija bila posebna na svoj način, prvo mjesto osvojila je aplikacija Connecty. Pobjednički tim kojeg čine tri studentice osvojio je nagradu od 1.000 kuna, dok su ostali timovi dobili brojne utješne nagrade. Neke od njih bile su: računalni miševi i slušalice kompanije Microsoft, „SWAG“ paketi od Xamarina (naljepnice, plišane igračke i majice), licence ReSharper od JetBrainsa te Pluralsight.

Xamarin Hack Day, koji je pokrenula udruga UPIT, organiziran je kako bi polaznici, primarno studenti, dobili besplatnu edukaciju za usavršavanje znanja potrebnih za razvoj mobilnih aplikacija na platformama Android, iOS i Windows Phone korištenjem alata Xamarin. Također, ovakvim radionicama studenti se uvode u poslovni svijet u kojem ponekad nije dovoljno imati samo proizvod, već je potrebno znati kako ga predstaviti i kako biti uspješno kompetitivan na tržištu.

Xamarin Hack Day bit će uskoro održan i u Zagrebu. Sve informacije i novosti o edukativnoj radionici te sudionicima možete saznati na službenoj FB stranici

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.