World Cities Day – virtualna VR šetnja kroz TOP 5 gradova

Fotografija članka: World Cities Day – virtualna VR šetnja kroz TOP 5 gradova

Ako niste znali, danas je međunarodni dan gradova. Malo smo pretražili internetska bespuća kako bi pronašli nešto prigodno. I pronašli smo – virtualnu šetnju kroz pet svjetski poznatih gradova.

Oglas

Ujedinjeni narodi su 31. listopada proglasili međunarodnim danom gradova (World Cities Day), a koji bi trebao promovirati urbanizaciju na globalnoj razini. Temelj ove priče leži u međusobnoj povezanosti gradova ne samo unutar pojedine države, nego upravo gradova među pojedinim državama, pa čak i kontinentima.

Sve t zvuči lijepo, ali kako ovu priču povezati s IT tehnologijom? Vrlo lako! Prošvrljali smo po webu u potrazi za zanimljivim sadržajima koji bi povezali tehnologiju i gradove. Ima ih koliko hoćete, ali smo željeli pronaći nešto što je u trendu, moderno. A što je bolje nego virtualna realnost (VR, Virtual Reality).

Kako slika govori više od tisuću riječi, zamislite onda što može tek video. Odluka je pala – u nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivih VR video priloga pomoću kojih ćete moći “virtualno” prošetati po pet svjetski poznatih gradova, neki su nam posebno zanimljivi. Uživajte, mi svakako jesmo… :)

Virtualno prošetajte kroz:
1. New York (SAD)
2. Dubai (UAR)
3. London (Ujedinjeno Kraljevstvo)
4. Ulan Bator (Mongolija)
5. Moskva (Rusija)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.