World Cities Day – virtualna VR šetnja kroz TOP 5 gradova

Fotografija članka: World Cities Day – virtualna VR šetnja kroz TOP 5 gradova

Ako niste znali, danas je međunarodni dan gradova. Malo smo pretražili internetska bespuća kako bi pronašli nešto prigodno. I pronašli smo – virtualnu šetnju kroz pet svjetski poznatih gradova.

Oglas

Ujedinjeni narodi su 31. listopada proglasili međunarodnim danom gradova (World Cities Day), a koji bi trebao promovirati urbanizaciju na globalnoj razini. Temelj ove priče leži u međusobnoj povezanosti gradova ne samo unutar pojedine države, nego upravo gradova među pojedinim državama, pa čak i kontinentima.

Sve t zvuči lijepo, ali kako ovu priču povezati s IT tehnologijom? Vrlo lako! Prošvrljali smo po webu u potrazi za zanimljivim sadržajima koji bi povezali tehnologiju i gradove. Ima ih koliko hoćete, ali smo željeli pronaći nešto što je u trendu, moderno. A što je bolje nego virtualna realnost (VR, Virtual Reality).

Kako slika govori više od tisuću riječi, zamislite onda što može tek video. Odluka je pala – u nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivih VR video priloga pomoću kojih ćete moći “virtualno” prošetati po pet svjetski poznatih gradova, neki su nam posebno zanimljivi. Uživajte, mi svakako jesmo… :)

Virtualno prošetajte kroz:
1. New York (SAD)
2. Dubai (UAR)
3. London (Ujedinjeno Kraljevstvo)
4. Ulan Bator (Mongolija)
5. Moskva (Rusija)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.