WordCamp Zagreb – najveće okupljanje WordPress zajednice u Hrvatskoj

Fotografija članka: WordCamp Zagreb –  najveće okupljanje WordPress zajednice u Hrvatskoj

Od 1. do 3. rujna u Zagrebu će se održati najveće hrvatsko okupljanje WordPress zajednice – WordCamp Zagreb.

Oglas

Nakon WordCampova održanih u Rijeci i Splitu prethodnih godina, hrvatska će WordPress zajednica ove godine u Zagrebu razmijeniti iskustva u korištenju i razvoju najpopularnije svjetske platforme za izradu web stranica i objavljivanje sadržaja. Tijekom tri dana WordCampa Zagreb svoja će predavanja i radionice održati vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci. WordCamp Zagreb podjednako je namijenjen web profesionalcima koji WordPress koriste za izradu web portala i drugih rješenja na webu, kao i korisnicima koji ga primjenjuju na razne kreativne načine, ponajprije za pripremu i objavu vlastitih sadržaja.

WordCamp Zagreb, najveće godišnje okupljanje WordPress zajednice u Hrvatskoj, održat će se ove godine po prvi puta u Zagrebu, od 1. do 3. rujna, sa središnjim konferencijskim danom u Muzeju suvremene umjetnosti. WordCamp Zagreb organizira hrvatska WordPress zajednica u suradnji s WordPress Foundation – fondacijom koja se brine o razvoju WordPressa na svjetskoj razini.

Nakon dva izuzetno uspješna godišnja izdanja hrvatskog WordCampa – WordCampa Rijeka 2015. i WordCampa Split 2016. – koja su zajedno okupila više od 500 sudionika čiji su profesionalni život ili hobi vezani uz WordPress, organizatori vjeruju da će prvi zagrebački WordCamp biti dosad najveće pojedinačno događanje u Hrvatskoj vezano uz WordPress. Tradicija hrvatske WordPress zajednice je da se ovo glavno godišnje okupljanje svaki put održava u drugom gradu.

WordPress zajednica ključ je uspjeha ove open source platforme. WordPress je najpopularnija svjetska platforma za objavljivanje sadržaja na webu koju trenutačno koristi više od 27 posto svjetskih internet stranica, odnosno oko 60 milijuna web stranica različite namjene – od osobnih blogova preko portala raznih vrsta do e-trgovina. Od 2003. godine kada je nastao, WordPress je postao jedan od najvažnijih svjetskih open source projekata kroz koji se demokratizira online izdavaštvo te se promiču vrijednosti zajedničkog rada i doprinosa projektima otvorenog koda.

Radi se o korisnicima privlačnoj platformi koja s jedne strane osobama bez gotovo ikakvih tehničkih znanja omogućava da pokrenu svoj blog ili web stranicu, dok s druge strane nudi veliku razinu fleksibilnosti koja web profesionalcima, poput programera i dizajnera, stavlja na raspolaganje velike mogućnosti prilagodbe za pojedini web projekt.

Razgranata, neformalna WordPress zajednica, koja rado pomaže drugim korisnicima WordPressa prilikom implementacije web projekata, razvija dodatne programske module ili prevodi WordPress na druge jezike također je jedan od glavnih razloga globalnog uspjeha WordPressa. Krovna okupljanja na razini gradova, odnosno u slučaju Hrvatske na nacionalnoj razini kroz ovogodišnji WordCamp Zagreb, središnja su mjesta druženja, razmjene iskustava, učenja i ostvarivanja novih kontakata.

WordCamp Zagreb i ove će se godine tradicionalno održati tijekom tri dana. Središnji konferencijski dan, 2. rujna, bit će obilježen predavanjima vrhunskih domaćih i međunarodnih predavača, od kojih su mnogi na WordCamp događanjima u drugim zemljama proglašeni najboljim predavačima. Fokus će biti na temama poput funkcionalnog, modernog web dizajna, različitim načinima implementacije WordPressa za pojedine web funkcionalnosti i novim rješenjima vezanim uz WordPress, a potpuni popis tema i predavača bit će objavljen uskoro.

Očekuje se kako će na središnjeg dana u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu sudjelovati više od 300 posjetitelja konferencije, te kako će ponovno značajan broj sudionika doći iz inozemstva (na ranijim je WordCampovima bilo dvadesetak posto posjetitelja izvan Hrvatske).

Organizatori WordCampa Zagreb danas također otvaraju poziv zainteresiranim predavačima da nominiraju svoja predavanja.

Dan prije glavnog konferencijskog dana, 1. rujna, WordCamp Zagreb organizirat će niz radionica namijenjenih polaznicima različitih razina znanja – od onih koji WordPress koriste za objavljivanje vlastitih sadržaja i uređivanje web stranica pa do programera i drugih stručnjaka u području web developmenta.

Radionice će biti posve besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike, te će tematski biti vezane kako uz sam WordPress, tako i uz ostala područja vezana uz prisutnost na webu, poput internetskog marketinga i analitike. Teme i raspored radionica bit će objavljeni uskoro.

Treći dan WordCampa Zagreb, 3. rujna, također će već tradicionalno biti posvećen onima koji sudjeluju u razvoju samog WordPressa, njegovih modula ili lokalizaciji na hrvatski jezik. Contributor Day proteklih je godina okupio pedesetak sudionika iz cijele zemlje kojima je ovaj dodatni dan druženja prilika za dogovor i razmjenu konkretnih iskustava uživo.

Pokrovitelji WordCampa Zagreb

Održavanje WordCampa Zagreb među prvima su svojim pokroviteljstvom pomogli Neuralab, Databox i Algebra.

Ulaznice i više informacija

Ulaznice za WordCamp Zagreb bit će u prodaji uskoro po cijeni od 150,00 kn ($20). Cijena pokriva hranu i piće tijekom glavnog konferencijskog dana (2. rujna), majicu te dolazak na afterparty (s uključenim pićem).

Pristup radionicama 1. rujna bit će besplatan, no za njih će biti potrebna pravovremena registracija. Više informacija možete pronaći na , gdje se zainteresirani posjetitelji mogu i predbilježiti za primanje informacija o datumu puštanja ulaznica u prodaju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.