WLAN LED žarulja na stropu omogućava brzinu prijenosa podataka od 3Gbps

Fotografija članka: WLAN LED žarulja na stropu omogućava brzinu prijenosa podataka od 3Gbps

Prije par godina su kineski znanstvenici pokazali novu/staru tehnologiju koja se sastojala od bežičnog prijenosa podataka pomoću LED svjetla  koje ima treptaj brži nego što ljudsko oko može percipirati. 

Oglas

Kroz ove tehnologije se u početku jedva moglo doseći do 2 Mbps brzine da bi se kasnije uspjelo doći do 500 Mbps odnosno 800 Mbps   sa kombinacijom različitih boja svjetla. znanstvenici Fraunhofer Heinrich Hertz Instituta u Njemačkoj uspješno razvili LED žarulju koja montirana na stropu može emitirati bežične brzine do 3Gbps (u laboratoriju). Ove LED žarulje su još uvijek u skladu sa standardnim proizvodima dostupnim na tržištu, međutim sastav je potpuno novi. Tehnologija koja dolazi pod imenom Li-Fi ili optički WLAN (komunikacija putem vidljivog svjetla), ima LED diodu  modulirane kontrole  i kratki rasponom do 90 četvornih metara za uređaje koji žele uzeti signal.

Sustav koristi frekvenciju od 180 MHz umjesto uobičajenih 30 MHz . Međutim, ova tehnologija nije namijenjen kao zamjena za postojeće Wi-Fi ili 3G / 4G rutere , ali će poslužiti više kao dopuna.
Ova tehnologija je predviđena za rad primjerice u operacijskoj sali , zrakoplovu ili na mjestima gdje je veliko zagušenje ljudima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.