Windows Phone 8: Dječji kutak, funkcionalnost koju će cijeniti najviše roditelji

Fotografija članka: Windows Phone 8: Dječji kutak, funkcionalnost koju će cijeniti najviše roditelji

Vole li vaši klinci petljati oko vašeg smartphonea, Dječji kutak ( Kids Corner ) funkcionalnost u Windows Phone 8 sustavu će vam omogućiti da postavite sigurnosni početnom zaslon za njihovo korištenje.

Oglas

Samo aplikacije, glazba i vide koje odaberete pokazat će se na sučelju. Moguće je postaviti i zasebnu pozadinu, a možete čak i promijeniti veličinu ikona (ali ne i izbrisati) za različite aplikacije na početnom zaslonu. Dijete neće moći slučajno nazvati vašeg šefa ili šeficu ili poslati e-mail.

 

Kada se aktivira, jednostavni znak na lijevoj strani na zaključanom zaslonu omogućava ulazak djetetu u sučelje smartphonea. Prilikom postavljanja, Windows Phone 8 vodi kroz različite sadržaje za koje se hipotetski pretpostavlja da bi dijete željelo koristiti. Nije moguće odabrati Internet Explorer, e-mail, ili aplikacije za poruke ili kontakte. Nakon toga morate postaviti brojčanu lozinku kako bi dobili punu funkcionalnost telefona.


To je doista jedna osobina koja Windows Phone 8 odvaja od drugih sustava. Iako iPhone također ima sličnu opciju, ona nije duboko integrirana u samo korisničko sučelje, dok za Googleov OS potrebno je instalirati third-party aplikacije na uređaj, ali zaštitu klinci mogu izbjeći. Više o možete pročitati u našem članku

Ako ste mislili da je ovo specifična značajka za djecu, nije. Možete ju iskoristiti kao “Gost” račun ako nemate djecu. To će biti interesantno tinejdžerima ako brat ili sestra ponekad vole posuditi uređaj.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.