Windows Phone 8: aplikacije za sinkronizaciju s Windows 7 i 8 i Mac računalima

Fotografija članka: Windows Phone 8:  aplikacije za sinkronizaciju s Windows 7 i 8  i Mac računalima

Microsoft je najavio niz aplikacija kako bi se lakše uskladila glazba, video , melodije zvona i fotografije na novim Windows 8 pametnim telefonima, uključujući sinkronizaciju (non-DRM) glazbe i popisa pjesama iz Apple iTunesa.

Oglas

Oni koji imaju Windows Phone 7.x  i Windows 7, morati će i dalje nastaviti koristiti Zune za PC sync.    Koristite li  Windows Phone 8  i Windows 8, više nema  potrebe  za korištenjem Zunea.  Jedna od opcija je korištenje desktop aplikacije.

Softver je puno manji nego Zune za Windows Phone 7.5. Veličine je 3MB, u odnosu na 270 MB za Zune. pruža  puno zaslonsko sučelje sa sadržajem podijeljenim u dijelove:  na telefonu, u trgovini, na webu.

Ako je uređaj spojen, bit će te pitani da li trebate uskladiti sa zadanim mapama za glazbu, video i fotografije u Windowsima ili to mora biti učinjeno U potonjem slučaju, potrebno je uvesti postavke aplikacije iz iTunes i prijenos podataka. Uređaji ne mogu izravno komunicirati s iTunes.

Druga mogućnost je povlačenje datoteka u pregledniku na uređaj. Jednostavno je potrebno povući i ispustite glazbu u programu Windows Explorer, koji sada podržava WP8. Ukratko, korisnici Windows 8 mogu sinkronizirati datoteke i podatke putem Windows Store app, desktop aplikacije i preko . Windows RT korisnici mogu to učiniti putem Windows Store app  i preko File Explorera, dok Mac OS X 10,7, samo putem Windows Phone aplikacija za Mac.

Sve zvuči odlično, ali što je s korisnicima sustava Windows 7 ili ranijim verzijama koji su kupili Windows Phone 8 uređaj, koji su sada u većini jer  mali broj korisnika je nadogradio svoje PC uređaje na Windows 8? Za korisnike Windows 7 OS-a izdana je u tu svrhu ili mogu koristiti   Za one koji imaju Windows Vista / XP omogućen je prijenos datoteka samo putem Windows Explorera.

Značajke aplikacije:  Sinkronizaciju glazbe, fotografija, filmove, TV emisija, i podcaste iz postojećih Apple iTunes knjižnica ili Windows Knjižnice na Windows Phone 8. Automatski uvoz fotografija i videozapisa koje ste snimili s telefona na računalo. Pronalaženje pjesama koje će raditi kao zvona i dodavanje u mobilni uređaj. Međutim, ne postoji način bežične sinkronizacije. Osim mogućnosti korištenja desktop programa za sinkronizaciju medijskih datoteka, moguće je koristiti Windows Explorer.

 

Usput da se osvrnemo i na  softverska ažuriranja za Windows Phone 8.  Više neće biti potrebe korištenja računala, a promjene će se primijeniti over-the-air. Imajte na umu da je to samo za Windows Phone 8 uređaje, i Windows Phone 7.x uređaj i dalje će morati koristiti Zune softver za sinkronizaciju, upravljanje i ažuriranje svojih uređaja.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.