Windows Phone 8.1 i iOS 8: sličnosti i razlike u osnovnim funkcijama sustava

Fotografija članka: Windows Phone 8.1 i iOS 8: sličnosti i razlike u osnovnim funkcijama sustava

Microsoft je nedavno ažurirao svoj Windows Phone na inačicu 8.1. Kako radi imali smo prilike vidjeti testirajući Lumia 630 smartfon. Također iOS 8, najnoviji Apple sustav, iako nije spreman za preuzimanje običnim smrtnicima poput WP 8.1, informacija o novitetima ima dovoljno. Među novitetima koje donose ažurirane inačice ima puno sličnosti ali i razlike.

Oglas

Koje su sličnosti i razlike između Windows Phone 8.1 i iOS 8 sustava pročitajte u nastavku:

Funkcija aneksiranja fotografija u iCloud dodaje napredno uređivanje fotografija i olakšava dijeljenje fotografija između iOS-uređaja. Windows Phone u svojoj foto aplikaciji također omogućava pristup usluzi OneDrive, a koja sinkronizirane sve fotografije dostupne na bilo kojem Windows / Windows Phone temeljenom uređaju. Također je moguće spremiti fotografije s Facebooka i Twittera.

 iMessage usluga omogućuje slanje video, foto i glasovnih poruka ali korisnik također može podijeliti svoju lokaciju. Windows Phone 8.1 nema posebno ugrađenu aplikacije za razmjenu poruka ali zato ima Skype, šireg raspona funkcija nego iMessage.

ios_8_messages_group1

 

iOS 8 je uključio interaktivne obavijesti i brz pristup ključnim kontaktima. Windows Phone 8.1 je također donio Centar za obavijesti i brzi pristup kontaktima postavljenjem na početni zaslon.

U iOS 8 je poboljšana usluga pretraživanja Spotlight. Cortana i Bing nude naprednije mogućnosti pretraživanja.

HealthKit je potpuno nova značajka. Okuplja na jednom mjestu informacije o zdravstvenom stanju korisnika i može se koristiti na fitness opremi. Microsoft ima aplikaciju Bing zdravlje, u suštini ista stvar. Problem za Bing aplikaciju Zdravlje, je nedostatak podrške aplikacija treće strane. Osim toga, Microsoft je pokrenuo online servis HealthVaultom gdje se mogu spremati i podijeliti informacije o našem zdravstvenom stanju.

Screenshot.220196.1000000

Apple QuickType pamti stil komunikacije korisnika i poziva često korištene izraze i fraze. Windows Phone tipkovnice SmartFlow ima slične funkcije fraza i izraze.

Obitelj : funkcija omogućuje komunicirati i dijeliti fotografije, shopping liste, kalendar između 6 članova obitelji. Svatko od članova obitelji može pregledavati i preuzimati sadržaje iz iTunes, iBooks i App Store. Windows Phone ima obiteljsku sobu, koja je u stanju obavljati sve gore navedeno, osim mogućnost dijeljenja kupljenih sadržaja od Windows Phone Store.

iCloud Drive omogućuje sigurnu pohranu, pregled i uređivanje bilo kakvih dokumenata u virtualnom oblaku. Za rad se može koristiti bilo koji iOS-uređaj koji imamao. Pa i njih više. Windows Phone ima OneDrive, koji pruža mnogo više fleksibilnosti te je više sveobuhvatno rješenje za pohranu podataka u oblaku nego iCloud Drive.

Sigurnost: iOS 8 nudi poseban sigurnosni sustav poslovnih podataka i koji podržava unaprijeđeni zaštitu ugrađenih aplikacija. Microsoft je dodao ogroman raspon korporativnih funkcija. Korporativna Microsoft Intune usluga će se ažurirati svakih nekoliko tjedana.

Kontinuitet rada na nekoliko uređaja: korisnik lako može započeti nešto raditi na jednom uređaju i nastaviti na drugom. Microsoft ovdje potpuno gubi od Apple. Bez obzira na sličnu arhitekturu sustava desktop i mobilnih sustava, kontinuirane veze između uređaja nema.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.