Windows Mixed Reality Controllers – Microsoft u petoj brzini juri prema virtualnoj stvarnosti

Fotografija članka: Windows Mixed Reality Controllers – Microsoft u petoj brzini juri prema virtualnoj stvarnosti

Čemu VR naočale ako nemamo upravljač ili joystick da bi potpuno uronili u virtualni svijet? I Microsoft misli tako pa je najavio svoje prve kontrolere za virtualnu stvarnost na sustavu Windows.

Oglas

Windows Mixed Reality Controllers bit će kompatibilni sa VR naočalama iz Acera, HP-a i naravno HoloLens, dok će u budućnosti na listu biti dodani i drugi proizvođača koji koriste sustav Windows za VR.

Acer će u SAD-u ponuditi svoje VR naočale zajedno sa Microsoftovim novim kontrolerima već za 399$, ali radi se o ponudi za razvojne programere i stvar još nije spremna za masovnu upotrebu. Microsoft je najavio da programeri mogu unaprijed naručiti Acerove i HP-ove modele počevši od danas, s isporukom kasnije ovog ljeta. HP će paket ponuditi za 429$.

Za upotrebu uređaja nisu potrebni markeri, već su svi senzori ugrađeni u sam kontroler. Mene podsjećaju na neki hibrid između Oculusovih i Vive-ovih kontrolera.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.