Windows 9 navodno stižu 2014. godine, a Windows 10 bit će cloud OS?

Fotografija članka: Windows 9 navodno stižu 2014. godine, a Windows 10 bit će cloud OS?

Zanimljive informacije počele su se pojavljivati ovih dana o novom Microsoftovom OS-u. Ne o Windows 8.1, to je stara vijest, nego o Windows 9 i 10 cloud.

Oglas

Čini se kako će i u Microsoftu malo ubrzati korak u razvoju novih inačica operativnog sustava, nešto slično kao što to radi i Google s Android na mobilnim platformama, prati iz Apple s iOS-im, a to je ritam koji će morati držati i Microsoft. Ako malo bolje razmislimo, to im svakako ide i u korist, moguće je bolje usklađivanje i s mobilnom inačicom Windows Phone 8 (trenutno aktualna inačica), a i dalje je u igri , jedinstveni operativni sustav za sve platforme. A što je s Windows 9 i 10?

O Windows 8.1 smo već u nekoliko navrata i to je stara novost. Ono što se ovih dana novo počelo pojavljivati je informacija o novom operativnom sustavu, Windows 9, a koji bi svjetlo dana trebao ugledati negdje tijekom iduće 2014. godine. Ono što je gotovo sigurno je kako će se Microsoftov ritam ubrzati.

Windows 9

Dakle, Windows 9 možemo očekivati iduće 2014. godine, a što je s Windows 10 koji bi trebali biti u cloudu? Jeste razmislili što to znači? Nema više piratskih licenci! Novi “cloud OS” znači da će se sva procesiranja i izračunavanja odvijati online, negdje tamo daleko u internetskim bespućima gdje ćete se morati “spojiti”. Naravno, piratski Windowsi to neće moći. Radit će paralelno s Office 365 koji već jesu u cloudu, a u istom ekosistemu ćete pronaći i Xbox Cloud i novu Xbox One igraću konzolu.

Ipak, idemo po redu, prvo nam stiže , a nakon toga ćemo razmišljati o Windows 9 i 10… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.