Windows 9 će Microsoft pokloniti besplatno Windows 7 i 8 korisnicima?

Fotografija članka: Windows 9 će Microsoft pokloniti besplatno Windows 7 i 8 korisnicima?

Čini se kako dolaze neka nova vremena. I u Microsoftu. Očekuje se i nova inačica Windows 9 operativnog sustava koji će možda doći pod “drugačijim” uvjetima.

Oglas

Nova inačica Microsoftovog operativnog sustava, Windows 9, očekuje se polovicom iduće godine. Ovih su se dana pojavila i zanimljiva nagađanja kako bi Microsoft mogao ponuditi  Windows 9 OS nekim korisnicima potpuno besplatno. To nas navodi na slijedeće razmišljanje – ili će novi OS biti izmijenjena inačica Windows 8.1 operativnog sustava (uglavnom iznutra, ono što ne vide korisnici) ili je zaista Microsoft odlučio pokloniti devetku.

Naravno, ova informacija nije službeno potvrđena, no zaista se ne bi začudili kako bi Microsoft novi Windows 9 OS mogao besplatno pokloniti legalnim i licenčnim korisnicima Windows 7 i Windows 8 operativnih sustava, što će se svidjeti svima koji su u primjerice posljednje 2-3 godine kupili nova stolna ili prijenosna računala.

Već nam je duže vrijeme poznato kako Microsoft zna kako mu je zarada od operativnih sustava u ovom trenutku sporedna, a onaj osnovni izvor prihoda bi trebao biti od uredskih paketa, Officea. Naravno, njihov portfelj softverskih rješenja je ogroman, kao i Microsoftova zajednica, tako da vjerujemo kako će se i dalje razvijati u tom smjeru.

Što se samog izgleda i funkcionalnosti Windows 9 OS-a tiče, prerano je govoriti. No, neke rane najave govore kako će i dalje biti fokusiran na korisnike računala (stolna i prijenosna), i dalje će postojati Modern UI (nekada Metro UI) koji više nije u prvom planu. Čini nam se kako će Windows 9 biti sve ono što ste željeli da bude odličan Windows 7 operativni sustav.

Možda nije loše spomenuti kako je i ova vijest napisana na prijenosnom računalu s Windows 7 Ultimate operativnom sustavu, s kojim smo vrlo zadovoljni. A može li bolje? Uvijek… :)

Windows 9 će Microsoft pokloniti besplatno Windows 7 i 8 korisnicima

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.