Windows 8 tableti s novim Intelovim Clover Trail procesorima odgođeni su od siječnja 2013

Fotografija članka: Windows 8 tableti s novim Intelovim Clover Trail procesorima odgođeni su od siječnja 2013

Ako pratite razvoj novih tablet uređaja, tada vjerojatno znate kako su se već trebali pojaviti novi modeli s 2-jezgrenim Intel procesora iz “Clover Trail” obitelji. Izgleda da ćemo još malo pričekati.

Oglas

Naime, “Clover Trail” je nova generacija Intelovih Atom procesora oznake Z2760. Novi procesori trebali su se već pojaviti ovih dana na novim tabletima s Windows 8 operativnim sustavom. No, prema najnovijim informacijama čini nam se kako će se takvi tableti pojaviti tek početkom 2013. godine, najvjerojatnije u siječnju.

Mnogo je proizvođača koji su već najavili nove tablete s novim procesorima, spomenimo samo Dell Latitude 10, HP Envy x2, ASUS VivoTab Smart, kao i Lenovo ThinkPad Tablet 2. Ova odgoda nastala je navodno zbog problema s driverima za čipset. Zanimljivo, samo se dva modela spominju kako nemaju problema s driverima, a to su Samsung ATIV Smart PC i Acer Iconia W510. Ipak, stručnjaci smatraju kako ova odgoda neće imati zjačajnijeg efekta.

Sigurno se pitate po čemu je Windows 8 operativni sustav na “Clover Trail” procesorima bolji od Windows RT OS-a, evo vam neke naznake – veća brzina čipseta prilikom pokretanja aplikacija, tableti se manje zagrijavaju, baterija traje duže, a cijena je otprilike ista. Sve u svemu, vrijedi malo pričekati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.