Windows 8 tableti na novom Intelovom Atom Bay Trail procesoru koštat će manje od 200$?

Fotografija članka: Windows 8 tableti na novom Intelovom Atom Bay Trail procesoru koštat će manje od 200$?

Zvuči nevjerojatno za današnje vrijeme, možda u nekoj bliskoj budućnosti, ali je ipak moguće. Upravo je tako nešto najavio Paul Otellini, izvršni direktor Intela, koji za sve nas ima dobre vijesti.

Oglas

Naime, Otellini je rekao kako je moguće napraviti jeftini i dobar Windows 8 tablet koji bi radio na novom Intelovom procesoru. Radi se o 4-jezgrenom Intel Atom Bay Trail procesoru, o kojem se u kompaniji hvale na sva usta.

Windows 8 tableti na novom Intelovom Atom Bay Trail procesoru 02

Ono što je zanimljivo je da je novi procesor otprilike dvostruko jači od trenutnog Atoma, dok s druge strane produžuje trajanje baterije, što je sjajno – više snage uz manju potrošnju. To su postigli redizajniranjem mikro arhitekture Atom procesora, tako da će novi procesor imati gotovo snagu kao i oni u klasičnim stolnim računalima.

Ono što je najzanimljivije je konačna cijena uređaja s novim Atom procesorom, u prvom redu tableti. Naime, cijena Windows 8 tableta je poprilična u odnosu na npr. Androide, i kreću se od 430$ na više. S novim procesorom cijena bi mogla pasti ispod 200$, što je sjajna vijest!

Zanimljivo je kako na tržištu postoje Windows 8 tableti koji koštaju čak i oko 1000$, a po mogućnostima se ne mogu mjeriti s Android ili iPad tabletima. Bay Trail bi mogao promijeniti odnose na tržištu, barem privremeno, bar tako misle u američkom Intelu. No, kako volimo reći, niti konkurencija ne spava :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.