Windows 8 i WP 8: EAS problemi između Googlea i Microsofta za korisnike nisu nerješivi [savjeti]

Fotografija članka: Windows 8 i WP 8: EAS problemi između Googlea i Microsofta za korisnike nisu nerješivi [savjeti]

Google Sync je osmišljen kako bi se omogućilo pristup Google Mailu, kalendaru i kontaktima putem Microsoft Exchange ActiveSync protokol. S nedavnim lansiranjem CalDAV i CardDAV, Google nudi sličan pristup putem IMAP protokola. 

Oglas

Počevši 30. siječnja 2013, potrošači neće moći postaviti nove uređaje pomoću usluge Google Sync, međutim, postojeće Google Sync veze će nastaviti funkcionirati. Google Sync će i dalje biti u potpunosti podržan za Google Apps za tvrtke, vlade i obrazovanje.  Ova odluka ima izravne implikacije za Windows 8 i Windows Phone 8, budući da Windows proizvodi ne podržavaju CalDAV i CardDAV. Windows korisnici, uključujući Windows Phone 8  korisnike, trenutno koriste Google Sync za punu Gmail sinkronizaciju. Dakle, od veljače 2013., Windows korisnici neće moći u potpunosti sinkronizirati Gmail na svojim uređajima ali će i dalje moći koristiti IMAP za pristup Gmailu  bez mogućnosti sinkronizacije Kalendara ili Zadataka.

 

Međutim to nije tragedija. Ako ste korisnik Windows Phone 8  uređaja ili Windows 8 sustava, možete platiti Googleu za svoj e-mail ili se prebaciti na Outlook.com,  oblak uslugu e-pošte. Imate li Hotmail adresu ili druge Microsoftove račune, možete ih nadograditi na Outlook.com bez mijenjanja e-mail adrese.  Jednostavno se prijavite na Hotmail, kliknite Mogućnosti, a zatim nadograditi na Outlook.com.

  1. Ne želite li se odreći Gmaila, “recite” Gmailu da proslijedi vašu e-poštu na Outlook.com. Također može zadržati kopiju u svom Gmail inboxu ako želite. Kako da to učinite:Prijavite se na svoj Gmail račun i kliknite Postavke,  kliknite Prosljeđivanje i POP / IMAP karticu, a zatim kliknite Dodaj adresu za prosljeđivanje.
  2. Unesite Outlook.com e-mail adresu,  zatim kliknite Dalje. Potvrdite  klikom.  
  3. Držite  Gmail karticu ili prozor otvoren. U drugoj kartici ili prozoru, otvorite svoj račun Outlook.com i tražiti e-mail od Gmaila s kontrolnim kodom.
  4. Vratite se  natrag u Gmail karticu, upišite ili zalijepite taj kod u “potvrde koda” polje, a zatim kliknite na Potvrdi.
  5. Omogućiti Proslijedi kopiju dolazne pošte na [vašu Outlook.com adresu], a zatim odlučiti hoće li zadržati, arhivirati, izbrisati ili jednostavno označiti-kao-pročitati izvorui Gmail kopiju svake poruke.
  6. Spustite se do dna i kliknite Spremi promjene.

Dodajte svoj Gmail adresu Outlook.com ako ne želite reći by, by, Gmailu :D , odnosno  možete konfigurirati Outlook.com  za slanje  nove poruke iz Gmail adrese:

–  U Outlook.com, kliknite Settings ikonu u gornjem desnom kutu ekrana , zatim odaberite Više za  postavke pošte.

Kliknite Slanje / primanje e-pošte s drugih računa, a zatim Dodaj drugi račun za slanje pošte iz…..upišite svoju Gmail adresu, a zatim kliknite Pošalji e-poštu potvrde.

Vratite se u  svoj Gmail inbox, gdje bi trebali imati e-mail iz programa. Otvorite ga, a zatim kliknite na link za potvrdu.

Ovdje imajte na umu da osoba kojoj šaljete e-poštu (primatelj) neće  vidjeti “poslano s  Gmail računa  u zaglavlju. Microsoft je obećao to promijeniti.

Google planira nastaviti nuditi EAS usluge u plaćenim Google Apps, kako bi podržao Enterprise koji se oslanjaju na EAS za korporativnu poštu. Da bi mogao nuditi EAS, Google mora platiti Microsoftu naknadu za korištenje jer poslužiteljski softver mora biti licenciran. Očito, Google ima namjeru podijeliti troškove EAS licenciranje s kupcima. I na kraju,  nama se nekako čini da open source standardi koje Google koristi CalDAV i CardDAV nisu dobro podržani protokoli i da će Google patiti više od ove promjene od MS-a. Uostalom, vrijeme će pokazati jesmo li ili nismo u pravu.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.