Windows 8.1 tableti s Bing tražilicom stižu u jesen, što donose?

Fotografija članka: Windows 8.1 tableti s Bing tražilicom stižu u jesen, što donose?

Microsoft je odigrao neke zanimljive “korake”, kako bi se u drugoj polovici ove godine tableti s Windows 8.1 bili osjetno češći gosti na trgovačkim policama.

Oglas

O čemu se zapravo radi? Naime, kako bi se povećao broj tablet uređaja na tržištu s Windows 8.1 operativnim sustavom, Microsoft im je odlučio – pokloniti operativni sustav. To će se odnositi na sve Windows tablete s ekranima manjim od 9 inča, a koje će proizvoditi Lenovo, Acer i ASUS. Tajvanski i kineski izvori potvrđuju kako sve ove tri kompanije namjeravaju u trećem ovogodišnjem kvartalu predstaviti svoje nove tablet uređaje, a koji će imati i Bing tražilicu (Windows 8.1 with Bing).

Neke od tih uređaja moći će se vidjeti i na nadolazećem sajmu Computex 2014, koji je na rasporedu od 3-4. lipnja u tajvanskom Taipeiju.

Ako pogledamo statističke brojke, trenutno se u svijetu najviše isporučuju tablet uređaji s Android operativnim sustavom i zauzimaju čak 60% ukupnog tržišta. Kako sada stvari stoje, tableti s Windows 8.1 operativnim sustavom postaju sve popularniji, možda je pitanje samo vremena kada će prestići broj isporučenih tableta s Appleovim iOS operativnim sustavom.

Windows 8.1 tableti s Bing tražilicom stižu u jesen

Iako ova priča možda naizgled zvuči nevjerojatno, baš i nije tako. Naime, i sami su se vendori počeli okretati prema Windows 8.1 OS-u, upravo zahvaljujući posebnim načinima licenciranja koji su daleko povoljniji od dosadašnjih. Ipak, analitičari tvrde kako će se Windows platforma teško osjetnije raširiti upravo zbog nedostatka aplikacija. No, i na tom području itekako intenzivno rade u Microsoftu.

Živo nas zanima kako će Microsoftova strategija s Bing tražilicom uopće “upaliti” na tržištu. Istina, Bing aplikacije su povezane s nekim servisima kao što su like Health, News, Cooking i Tourism, no očito je da se ovdje radi o jednoj dubljoj priči o povezivanju Microsoftovog operativnog sustava, tražilice i aplikacija. Kao što rekosmo, baš nas zanima u kojem će se smjeru ova priča razvijati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.