Windows 8.1: povratak START tipke, podrška za POS – predstavljanje u lipnju

Fotografija članka: Windows 8.1: povratak START tipke, podrška za POS – predstavljanje u lipnju

Najveći broj korisnika Windows 8 sustava očekuje s novim ažuriranjem 8.1 povratak Start tipke čije je uklanjanje generiralo puno kontroverzi.

Oglas

Ponovno pojavljivanje tipke Start u sustavu 8.1 bi trebao biti Microsoftov odraz koliko uvažava povratne informacije korisnika i prema zadnjim informacijama koje imamo, izgleda da tvrtka iz Redmonda doista uvažava korisničko mišljenje, i priznaje da su bili u krivu. Prema riječima Mary Jo Foley, prema pisanju mrežne stranice ,  Windows 8.1 bit će moguće dignuti izravno na radnoj površini i zaobići novi Windows 8 Start izbornik ali da Microsoft ima namjeru ponovno uvesti Windows start tipku.  Odlično zvuči ali postoji dosta nejasnoća hoće li tipka Start biti zadana ili je to samo opcija? Nama izgleda da tipka Start bit će samo prečac za pristup Windows 8 Metro početnom zaslon, a ne i tradicionalni izbornik Start, odnosno stari Windows 7 izbornik, kako mnogi misle.

Uostalom, kako god da bilo, kada imamo tipku Start na svakoj fizičkoj tipkovnici neka bude onda i na desktopu. Ali sada nemojte misliti da povratkom tipke Start nećete morati proći kroz proces učenja prijeđete li na Windows 8 sustav kao što je to normalno tijekom prelaska na svako novo sučelje.

Što još nam donosi Windows 8.1 nadogradnja?

Prema 8.1 build 9374 inačici koja je procurila, vidimo puno pozitivnih poboljšanja, uključujući i veliki broj novih mogućnosti. Ono što je također zanimljivo odnosi se na POS (point-of-service) usluge i otvoren API, kojim bi se omogućila kontrola POS uređaja, kao što su bar code skeneri, pisači za ispis računa, čitači kartica, itd., u Metro UI. U sustavu Windows 8.1 u API-jima je uključena bolju podrška za VPN autentifikaciju pametnih kartica, proširena je podrška za USB periferne uređaje itd. Svime navedenim, poslovni korisnici bit će zadovoljniji.

Sumiramo li sve navedeno, uglavnom nove značajke prvog velikog ažuriranja za Windows 8 i dalje su neizvjesne mada kako sada izgleda sustav bi mogao postati opet zanimljiviji za širu publiku. Windows 8.1 se očekuje da bude predstavljen javnosti na koja će se održati od 26. do 28. lipnja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.