Windows 7 / SID (Security Identifier)

Fotografija članka: Windows 7 / SID (Security Identifier)

Mreže temeljene na sustavu Microsoft Windows svakom računalu na mreži dodjeljuje jedinstveni SID-a i SID-a koji se koristi za prepoznavanje objekta, kao što je, korisnik ili grupa korisnika u mreži. Kada bilo koji korisnik u mreži pokušava pristupiti bilo kojem određenom resursu, SID zahtjev korisnika provjerava da li je korisnik ovlašten za pristup resursu ili ne. Kao možemo saznati SID? Odgovor je, vrlo teško je saznati SID-a na računalu. Morate biti IT guru. Umjesto toga, predlažemo da isprobate PsGetSid, besplatni program, naredbeni redak koji vam omogućuje pregled i izmjenu SID-a.
Linkovi za preuzimanje:

)

Nakon preuzimanja otvorite naredbeni redak u administrativnom načinu rada  i pokrenite naredbu psgetsid kako bi saznali  SID vašeg računala. Osim navedenog možete otkriti i problema SID-dupliciranje. Da bi se znati kojim sustavima mora biti dodijeljen novi SID, pomoću SID updater kao vlastite NewSID.
Ovaj alat je dio Microsoft SysInternals naredbeni redak alata. Prvobitno je bio razvijen za sustav Windows Server 2003, Windows XP i Windows Vista. Sada ga možete koristiti za Windows Server 2008 i Windows 7.

Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.