Windows 7 Phone: prva godišnjica i podrška za NFC

Fotografija članka: Windows 7 Phone: prva godišnjica i podrška za NFC

Tvrtka je naglasila da ne teži kvantiteti već kvaliteti programa. Broj registriranih programera Windows Phone je 36 000, a svaki tjedan njihov broj broj raste. Što nadalje možemo očekivati oko WP7 OS-a? Na Microsoftovoj manifestaciji MIX11 koja počinje 12. travnja se očekuju rasprave o glavnoj nadogradnji sustava Windows 7 Phone, poznatoj kao Mango. Nadogradnja se uglavnom fokusira na podršci za web standarde, mobilnom IE9 pregledniku, i višezadaćnosti.  Detalje možete pročitati .

 

Ali to  nije sve.  Prema nedavnom članku objavljenom na BusinessWeeku, Microsoft trenutno radi na podršci za beskontaktno plaćanje za  mobilni operativni sustav Windows 7 Phone.  Ova informacija nije službeno potvrđena, ali BusinessWeek navodno dobio je informaciju od  dvije osobe upoznate s Microsoftovim planovima. To nas nimalo ne čudi s obzirom da dobar broj proizvođača mobilnih uređaja ima već ugrađen NFC čip za bežičnu komunikaciju na malim udaljenostima ili planira ugradnju istog u neke modele, ali na drugim platformama. 
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.