Windows 2000 – previše popularni za ‘umirovljenje’

Racunalo.com foto

U istom istraživanju stoji kako su upravo Windowsi 2000 najrašireniji mrežni operativni sustav i da su pojavom novijih Windowsa 2003 izgubili te 4% tržišta od kad su se oni pojavili (kraj 2003. godine). Slično je i s kućnim operativnim sustavima, ako ih tako možemo nazvati. još uvijek ima korisnika Windowsa 95, Windowsa 98, no njih je manje od 5%, za razliku od 28%-tnog tržiša koje su držali prije dvije godine.
Dok XP populacija raste, u studiji AssetMetrix Researcha smatraju kako Windowsi 2000 još uvijek igraju vrlo važnu ulogu u velikom broju IT okružja. Nešto je jednostavnija situacija u manjim organizacijama koje lakše zamijenjuju zastarjele ’95-tice i ’98-ice novim XP verzijama operativnog sustava.
Jedan od najčešćih razloga zašto korisnici ne žele zamijeniti postojeći Windows 2000 je zato što je vrlo jednostavan za korištenje i nema sigurnosnih problema kao što ih ima Windows XP.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.