Windows 10 već radi na preko 100 milijuna računala

Fotografija članka: Windows 10 već radi na preko 100 milijuna računala

Microsoft je prije manje od dva mjeseca predstavio Windows 10, a ovaj se operativni sustav već nalazi na preko 100 milijuna sistema.

Oglas

Čak 75 milijuna korisnika je registriralo svoju kopiju Windowsa 10 u prvih 30 dana, što znači da je u prošlom mjesecu prijavljeno još 25 milijuna registracija. Windows 10 je predviđen da bude brzo prihvaćen i instaliran na mnogim računalima s obzirom da je Microsoft dopustio mnogim korisnicima da besplatno nadograde svoj operativni sustav.

Unatoč dobrim rezultatima posljednje inačice Microsoftovog operativnog sustava, Windows 7 još uvijek ima veliku i stabilnu bazu svojih korisnika koja neće nestati u neko dogledno vrijeme. Windows 7 je u kolovozu imao udio od 50% na tržištu instaliranih operativnih sustava, dok je Windows 10 u to vrijeme u tome imao 5 % udjela.

Poznato je kako Microsoft želi da Windows 10 bude instaliran na preko milijardu uređaja u slijedeće tri godine, što bi zaista bio izniman uspjeh za ovu kompaniju, a samo će nam vrijeme pokazati koliko su realna njihova očekivanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.