Windows 10 Pro verzija za radne stanice

Fotografija članka: Windows 10 Pro verzija za radne stanice

Microsoft je najavio novu verziju Windowsa 10 usmjerenog specifično prema profesionalnom korisnicima koji koriste top hardver i podupiru poslove ključne za tvrtku.

Oglas

Microsoft Windows 10 Pro for Workstations će imati Microsoft datotečni sustav za servere Resilient File System (ReFS), podršku za perzistentnu memoriju NVDIMM-N, brže dijeljenje datoteka sa SMB Direct i podršku za profesionalan top hardver sa do 4 procesora i 6 TB RAM-a.

Kao što ime govori, fokus je na najboljim specifikacijama. Ima podršku za Intel Xeon i AMD Opteron procesore (standardni WIndows 10 može podržavati do 2 CPU-a i 2 TB RAM-a), oa bi ova verzija Windowsa dala korisnicima koji imaju takve top radne stanice (i tvrtkama koje ih proizvode) pristup daleko većoj snagi.

ReFS datotečni sustav pruža dodatni sloj za dostupnost podataka, fleksibilnost i otpornost na pogreške. Može raditi sa vrlo velikim diskovima i automatski popravljati greške, ako su podaci na backup diskovima korumpirani. U usporedbi sa Microsoftovim standardnim NTFS-om koji može podnijeti diskove do 256 TB, ReFS u teoriji ide do 4,7 zettabajta (4,7 milijardi terabajta, odnosno oko 200 milijuna godina 4K videa).

SMB Direct značajka olakšava dijeljenje podataka preko mreže. Koristeći Remote Direct Memory Access u ovoj novoj inačici Windowsa 10, možemo brzo pristupati datoteka diljem mreže, sa vrlo niskom latencijom i gotovo bez opterećivanja lokalnog CPU-a. Ove značajke otprije su bile dostupne na Microsoftovim serverskim operativnim sustavima od Windows Server 2012, ali zahtjeva posebnu mrežnu karticu da bi radila.

Windows 10 Pro for Workstations će izaći kasnije ove jeseni kao dio Fall Creators nadogradnje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.