Windows 10 OS rana Beta komercijalna verzija u 10 minutnom videu

Fotografija članka: Windows 10 OS rana Beta komercijalna verzija u 10 minutnom videu

Nešto više od mjesec dana dijeli nas od službene premijere Windows 10 očerativnog sustava koju će odraditi Microsoft u posebnom eventu. Zanimaju vas detalji i prije?

Oglas

O samoj premijeri smo pisali ranije što možete detaljnije pročitati na . Ono što vas očekuje u nastavku je video od 10-ak minuta u kojem ćete vidjeti neke detalje o Windows 10 Consumer Preview OS-u. Hrpu toga smo i sami vidjeli na konferenciji koja je još u studenom održana u Zagrebu, što također dodatno možete pročitati na .

Ukratko, Microsoft s novim Windows 10 OS-om ide s filozofijom “jedan operativni sustav za sve platforme“, po čemu bi bio jedinstven. Dakle, novi bi se Microsoftov OS trebao jednako koristiti na stolnim i prijenosnim računalima, tabletima, pametnim telefonima i drugim mobilnim uređajima.

Konkurentske platforme, Googleov Android i Appleov iOS, već su jedinstvene platforme na mobilnim uređajima i tu imaju prednost nad Microsoftom koji se godinama muči s Windows i Windows Phone inačicama koje su različite. No, ovim bi korakom u jednom jedinstvenom operativnom sustavu ujedinio sve platforme, pa čak i još uvijek važnija stolna i prijenosna računala i tako ostvario prednost nad konkurencijom koja nema takvo jedinstveno rješenje.

Novi Windows 10 operativni sustav uključuje i Cortanu, novo korisničko sučelje, kao i nove aplikacije. Upravo bi Cortana mogla donijeti napredak u korištenju Windows OS-a, pokazala se kao vrlo zanimljiva na Windows Phone 8.1 platformi. Uglavnom, sve se vrti oko glavnog sučelja koje bi trebalo biti “ono nešto” što bi konačno trebalo privući nove korisnike.

Nećemo više duljiti s pričom, pogledajte video…

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.