WinDays9: Okrugli stol – Uloga IT-a u poslovanju

Fotografija članka: WinDays9: Okrugli stol – Uloga IT-a u poslovanju

WinDays9: Okrugli stol – Uloga IT-a u poslovanju

O tome kako ipak ublažiti efekte krize i kako to čine sa stanovišta svojih tvrtki govorili su Dario Galinec, izvršni direktor sektora informatike u Podravci, te Ivan Gabrić, predsjednik Uprave Combisa. Moderator okruglog stola bio je Daniel Lenardić (KPMG). Priča se uglavnom kretala oko toga na koji način povećati vrijednost IT tehnologije, koje dijelove poslovanja outsourceati, a koje zadržati unutar same kompanije. Riječ je o nekoliko razina u poslovanju, a do zajedničkog zaključka sugovornici su došli u tome kako će u budućnosti veće i ozbiljnije tvrtke prvo outsourceati prvo tehnički dio poslovanja, a kasnije možda i druge dijelove. Naime, postavlja se pitanje koliko košta informatički tim unutar kompanije i je li on sposoban razviti i nositi se s već gotovim rješenjima koja već egzistiraju na tržištu. Naravno, sve se vrti oko novca, financija, troškova, nazovite to kako hoćete. Trend je takav da tvrtke tehnički dio poslovanja (mreža, softver, održavanje,…) prepuštaju vanjskim tvrtkama, dok poslovnu IT inteligenciju na neki način kao vrlo vrijedan kapital zadržavaju unutar tvrtke.
Bilo je tu brojnih dobrih ideja, no ovo je samo ukratko.

Naša ekipa bit će na nekim od najzanimljivijih događaja na WinDays9 konferenciji, tako da ćete nas moći pratiti upravo na ovim stranicama.

WinDays9: Okrugli stol – Uloga IT-a u poslovanju

WinDays9: Okrugli stol – Uloga IT-a u poslovanju

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.