WinDays16 Technology: u oblaku je budućnost!

Fotografija članka: WinDays16 Technology: u oblaku je budućnost!

Microsoft je u razvoj clouda uložio više od 6 milijardi, te ima 28 data centara u svijetu. Microsoft Azure je u posljednjih godinu dana zabilježio rast do 200%.

Oglas

Drugi dio WinDays16 konferencije je tradicionalno ispunjen tehnološkim temama. Naglasak je bio na Microsoft proizvodima i novitetima vezanima uz SQL server, Windows server i Azure. Dva nova smjera kojima se posvetila posebna pozornost su i digitalni marketing te otvoreni kod.

U uvodnom govoru Technology dijela konferencije Tomislav Tipurić, direktor sadržaja WinDays16 konferencije istaknuo je da je poslovanje u oblaku budućnost tehnologije te kako je Microsoft uložio preko 6 milijardi dolara u razvoj clouda, a trenutno ima 28 data centara diljem svijeta. Istovremeno, Microsoft Azure bilježi ogroman rast i to do 200 % u posljednjih godinu dana, što dodatno dokazuje njegovu uspješnost.

O praktičnoj primjeni poslovanja u oblaku govorio je Draženko Kopljar (PBZ) iz ugla banke koja je u potpunosti svoje poslovanje prebacila u oblak – „Poslovanje u oblaku je produktivnije, brže i ekonomičnije. Ne treba se bojati „oblaka“, u „oblaku je budućnost.“

Adis Jugo (skybow AG) i Domagoj Pavlešić (dizzy.hr) prikazivali su nove mogućnosti Power BI rješenja preko Azurea, koje mogu uključiti BI u vlastite aplikacije. O korištenju BI (Business Intelligence) govorio je i Jesus Serrano Castro (Real Madrid) koji je na primjeru kraljevskog kluba Real Madrid govorio o mogućnostima hiper-targetiranja, obradi ogromnih količina podataka koje su iznimno važne za poznavanje ciljane skupine potrošača, ali i predviđanje njihovog ponašanja. Također, govorio je i o „Stadionu kod kuće“,odnosno hologramskoj tehnologiji koja će ljubiteljima nogometa omogućiti ugođaj stadiona u vlastitom domu.

Domagoj Pavlešić (dizzy.hr) predstavio je developerske mogućnosti u Microsoft tehnologijama i najavio predavanja u sklopu WinDays16 konferencije  koja će obrađivati iste teme.

Među brojnim predavanjima posebnu pozornost je privuklo predavanje Jacka Pinede, regionalnog voditelja Digital Crimes Unit, Odjela za digitalne zločine kompanije Microsoft, tijekom kojega je objasnio na koji način se Microsoft bori protiv cyber kriminala.

Cyber kriminal postao je ozbiljna prijetnja u današnjem umreženom svijetu, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama 3,3 milijuna ljudi godišnje postaju žrtve ovakvih napada koji uzrokuju štetu veću od milijardu i pol američkih dolara.
– Jack Pineda, regionalni voditelj Digital Crimes Unit, Microsoftovog Odjela za digitalne zločine

Pineda, jednako tako ističe kako Microsoft kao vodeća kompanija u borbi protiv cyber kriminala ulaže ogromne napore kako bi u suradnji s vladama, kompanijama i organizacijama diljem svijeta spriječila ovu vrstu kriminala.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.