WinDays16 konferencija jedna od boljih i s više od 1.700 sudionika

Fotografija članka: WinDays16 konferencija jedna od boljih i s više od 1.700 sudionika

Nova lokacija – Poreč. Točnije – otok Sv. Nikole. Na ovogodišnjoj WinDays16 poslovno-tehnološkoj konferenciji bilo je čak 1.700 sudionika, a teme konferencije su i ove godine ključna gospodarska pitanja.

Oglas

Teme ovogodišnje WinDays16 konferencije bile su usmjerene na nužne gospodarske i društvene promjene kojima Hrvatska može ostvariti napredak i postati europski gospodarski tigar, poput stvaranja talenata, mijenjanja načina učenja, kreiranja kulture uspjeha i načina razmišljanja usmjerenog prema razvoju.

Posljednja dva dana trajala je WinDays Technology konferencija tijekom koje su brojni domaći i međunarodni IT stručnjaci predstavili novosti i trendove IT industrije, poput Alexa Manga, Aleksandra Draškovića, Damira Dobrića, Stefana Kniessa, Jesusa Serrana Castra i mnogih drugih.

Također, nove teme bile su vrijednost digitalnog marketinga i mogućnosti rješenja otvorenog koda.

Potrebno je implementirati novi način razmišljanja u poslovanju kroz četiri prioriteta – fokus staviti na razumijevanje kupca i način kako donose odluke, posvetiti posebnu pažnju kreativnom pristupu, jer je to faktor koji utječe na ponašanje i mijenja iskustvo korisnika, prikupiti različite vrijedne podatke i prevesti ih u smislene informacije te naposljetku informacije prevesti u komunikacijsku strategiju u kojoj je kupac u centru. Uvijek se stavite u cipele kupca.
– Stefan Kniess iz njemačke tvrtke Geometry Global, stručnjak za ponašanje potrošača

Alex Mang. Microsoft MVP, govorio je o tome kako raditi dobre aplikacije te istovremeno imati zadovoljne korisnike. On je, koristeći App Insights, prikazao nekoliko načina kako putem aplikacije pratiti korisničko zadovoljstvo.

80% odluka kupaca događa se online i oni ne koriste samo jedan kanal komunikacije, već više njih. Kako bi se doprlo do korisnika treba prije svega razumjeti njihove potrebe te komunicirati s njima na pametniji način zbog postizanja što veće vidljivosti. Svakako treba izbjeći agresivnu i prečestu komunikaciju te stvoriti temelje da drugi pričaju o vašem brandu, jer je to najbolja preporuka. Od 24 zemlje s kojima radim, trenutačno Češka ima najnapredniju online komunikaciju.
– Iva Carić, Microsoft Digital Lead za CEE, zadužena za komunikaciju s poslovnim partnerima

Konferenciju je posjetila i Lana Jurčević, jedna od najutjecajnijih javnih osoba na društvenim mrežama te govorila o tome kako bira trendove s kojima ostvaruje suradnju putem svojih društvenih medija.

Kada biram proizvod/brand koji ću promovirati, prije svega gledam koliko je meni taj proizvod koristan, koliko se s njim stapam i imam li neko prethodno iskustvo s njim. Nije mi u interesu zastupati bilo što i uzeti novce, već uvijek želim postići rezultat s kojim će biti zadovoljan klijent. Možda je i to razlog zašto pola mojih godišnjih prihoda dolazi upravo od komercijalnih kampanja.
– Lana Jurčević
Microsoft nudi neka od najkvalitetnijih CRM rješenja, ali što je CRM ako se ne puni leadovima. Kvalitetan sadržaj u formi članaka, ebookova, blogova i sličnih formata pokazao se kao jedna od najučinkovitijih strategija generiranja kvalificiranih leadova, ali tvrtke često nemaju resursa to napraviti same.
– Ivan Brezak Brkan, Netokracija
Nakon konačnih brojki s tehnološkog dijela, WinDays16 konferencija ove je godine ukupno okupila preko 1700 sudionika s više od 100 predavača i 130 predavanja u četiri dana. I ove godine smo, uz mnoge međunarodne i lokalne priznate stručnjake iz poslovnog i IT svijeta, fokus konferencije stavili na ključne teme vezane za budućnost gospodarstva, ali i društva općenito, Hrvatske i zemalja u regiji. Jedna od najvažnijih tema bila nam je razvoj talenata, za što nam je nužna reforma obrazovnog sustava kako bismo osposobili mlade za zanimanja budućnosti te potaknuli njihovu kreativnost i poduzetnički duh. S tog polazišta možemo dalje planirati razvoj inovacija, otvaranje novih tvrtki, privlačenje investicija te rast BDP-a. Uz privlačenje, razvoj i zadržavanje talenata nužni preduvjeti uspjeha su i promjena sustava vrijednosti, stvaranje i usvajanje kulture uspjeha te ponovo usvajanje mentaliteta potrebnog za rast. U jedinstvenom ambijentu otočića Sv. Nikole u Poreču, s ovolikim brojem sudionika zainteresiranih za budućnost i uspjeh Hrvatske, vjerujem da smo potaknuli mnoge sudionike na razmišljanje o važnim promjenama u društvu te njihovom osobnom, timskom i institucionalnom doprinosu tim istim promjenama u cilju kreiranju bolje budućnosti za sve.
– Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina

WinDays16 konferencija završila je s brojnim pohvalama sudionika, a organizatori za samo nekoliko mjeseci kreću u pripreme iduće, WinDay17 konferencije. Mi ćemo samo dodati kako nam se svidjela lokacija na otoku Sv. Nikole kod Poreča, tako da bismo voljeli ponovo biti na “otoku”. Malo smo se plašili kako će biti organiziran prijevoz (parkiralište-grad-otok), ali sve je funkcioniralo besprijekorno, tako da možemo pohvaliti organizatore.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.