WinDays16 i Business i Technology konferencija ove godine u Poreču

Fotografija članka: WinDays16 i Business i Technology konferencija ove godine u Poreču

Po prvi puta se jedna WinDays konferencija održava u Poreču. Nakon Opatije, Rovinja i Umaga, WinDays16 i dalje ostaje – istarska privilegija.

Oglas

Konferencija u travnju će 16. godinu zaredom privući vrhunske svjetske i domaće predavače i stručnjake te brojne sudionike iz poslovnog i IT svijeta, javnog sektora te akademske zajednice i medija. Pod sloganom «Pokrenimo ideje», ovo najveće poslovno-tehnološko događanje u regiji ponudit će brojne okrugle stolove, bogati zabavni sadržaj te će pružiti jedinstvenu mogućnost za ostvarivanje poslovnih kontakata. I ove se godine na konferenciji očekuje oko 1.500 sudionika.

WinDays16 će započeti Business Konferencijom od 26. do 27. travnja, koju će činiti tri tematske cjeline: stvaranje i usvajanje kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija te stvaranje novih tvrtki. Jedno od zanimljivih imena u sklopu Business Konferencije je Graham Brown Martin, predavač, pisac i konzultant poznat po svojim provokativnim i izazovnim idejama o budućnosti obrazovanja tj. o transformaciji načina na koji učimo i živimo te usmjeravanju mladih prema zanimanjima budućnosti.  Nenad Bakić, poduzetnik, investitor i jedan od najvećih zagovaratelja uvođenja tehnologije u školski kurikulum održat će predavanje „Da, mi možemo izgraditi kulturu uspjeha“ tijekom kojeg će govoriti o razvoju automatike i robotike te ulozi i aktivnostima udruge Institut za razvoj i inovativnost. U sljedećim tjednima će se komunicirati i drugi brojni poznati predavači koji će se pojaviti na Business Konferenciji. Inače, na Business Konferenciji, osim o obrazovanju, diskutirat će se o stvaranju uvjeta za razvoj i privlačenje talenata, razvoju inovacija, privlačenju investicija, a sve to s ciljem ostvarenja održivog gospodarskog rasta.

S druge strane, WinDays16 Technology Konferencija održat će se od 27. do 29. travnja, a osim novosti iz svijeta tehnologije, najnovijih rješenja za unaprjeđenje poslovanja, novosti o Microsoft proizvodima vezano uz SQL server, Windows server, Azure i brojne druge, sudionici će moći slušati niz tema s naglaskom na dva nova smjera – digital i otvoreni kod. Konferencija će okupiti istaknute predavače kao što su Sander Berkouwer (Directory Services MVP) koji će sudionike podučiti kako uspješno kreirati hibridni identitet u svom ukruženju, Alex Mang koji će pomoći developerima da bolje razumiju implikacije cloud computinga te Aleksandar Drašković, stručnjak za SharePoint koji dolazi iz Microsoft ureda u Irskoj.

Sudionici i sponzori  će tradicionalno sudjelovati u WinDays humanitarnoj akciji koja je ove godine usmjerena na pomoć lokalnoj udruzi „Društvo invalida Poreč“. Prikupljat će se sredstva za financiranje mobilnog tima Društva kojeg će činiti volonteri koji će obavljati kućne posjete korisnicima Društva te im pribavljati lijekove, kućne potrepštine i pomoći u kućanskim poslovima.

WinDays16 konferencija se nalazi i u našem .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.