WinDays13: tim AuThink pobijedio u finalu Software Startup Academy (SSA)

Fotografija članka: WinDays13: tim AuThink pobijedio u finalu Software Startup Academy (SSA)

Pobjednici hrvatskog Microsoftovog Imagine Cupa, tim AuThink s istoimenim softverskim rješenjem za rehabilitaciji djece s autizmom, pobjednici su i upravo održane SSA akademije.

Oglas

Pobjednički je tim studenata sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) i zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računalstva (FER) izradio sustav AuThink, namijenjen rehabilitaciji djece s autizmom, koji pomaže i terapeutima i roditeljima. Korištenjem aplikacija za tablete i računala, softver omogućuje provođenje svakodnevnih vježbi u skladu s preporukama stručnjaka, na djeci zabavan i intuitivan način.

AuThink tim čine Ivan Pavičić, Marko Marinović, Luka Vidačak i Ivan Božić, a na današnjoj posebnoj konferenciji za novinare govorili su o svom putu prema uspjehu, te su ukratko pokazali i jedan mali demo svog AuThink programa, koji smo i snimili (vidi video niže).

Dečki su spomenuli kako su im i i Software Startup Academy odličan trening i priprema za nadolazeći međunarodni Microsoft Imagine Cup, koji će se održavati od 8-11. srpnja u St. Petersburgu u Rusiji.

Inače, Software Startup Academy je ove godine okupio više od 500 studenata iz Osijeka, Splita, Varaždina, Zadra i Zagreba. Za finale su se nadmetala 22 tima, a samo 5 najboljih timova predstavilo je svoje projekate na WinDays13 konferenciji. Microsoft će najbolje pobjednike AuThink nagraditi i s 40.000 kuna.

Više o AuThink projektu pogledajte i na njihovim službenim stranicama na .

PRESS objava

Nakon osvojenog Imagine Cupa studenti splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i zagrebačkog Fakulteta elektronike i računalstva ostvarili su još jedan zavidan uspjeh svojim projektom AuThink, pobijedivši u finalu Software Startup Academy. U napetom finalu odlučivali su detalji, a pobjedu splitsko-zagrebačkoj studentskoj kombinaciji donijela je činjenica da je njihovo rješenje bilo najkompletnije, najinovativnije, a i tim je samu aplikaciju već razvio do stadija pilot projekta i visokog stupnja razvoja.

S preko 600 studenata iz svih krajeva Hrvatske i 22 tima koja su se borila za ulazak u finale, pet najboljih jučer se predstavilo stručnom žiriju koju su sačinjavali predsjedavajući Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska, Tomislav Tipurić, specijalist za tehnologiju u Microsoftu Hrvatska, Adis Jugo, Technology Advisor i Lead Architect tvrtke PlanB te Luka Abrus, Direktor tvrtke 5 Minuta.

– Software Startup Akademijom željeli smo iskoristiti postojeći kurikulum sveučilišta i veleučilišta te ga u suradnji s njima nadograditi i primijeniti u razvoju startupa, jer smo uvidjeli da taj dio na sveučilišnom obrazovanju nedostaje, to jest nedovoljno je dinamičan. Naša je namjera nastaviti Akademiju, proširiti partnersku mrežu te kroz naše inovacijske centre privući još veći broj studenata iz cijele Hrvatske. Ciljeve Akademije naslanjaju se na Microsoftovu inicijativu u Hrvatskoj kojoj je zadaća cjeloživotno obrazovanje, razvoj ljudskih potencijala i stvaranje novih radnih mjesta – naglasio je Draško Ivanišević.

Podsjetimo, osnovna namjena AuThink rješenja je pomoći rehabilitaciji djece s autizmom, pomažući, na zabavan i intuitivan, ali i stručno pripremljen način, roditeljima i terapeutima putem web i mobilnih aplikacija.

– Nismo očekivali pobjedu i bili smo sretni što smo se uopće našli u finalu. Kada smo saznali da smo pobijedili preplavile su nas emocije. No već sutra nastavljamo dalje hladnih glava jer aplikacija je u testnoj fazi u splitskom rehabilitacijskom centru pa ćemo, nastavno na njihove povratne informacije, dodatno nadograditi sustav kako bi bio što primjenjiviji i korisniji u svakodnevnom radu. Na ideju smo došli nakon razgovora s kolegicom koja se bavi radom s djecom i koju smo pitali jednostavno pitanje –  „kako bi tehnologija mogla najviše pomoći tvojem poslu?“ – izjavio je Ivan Pavičić, voditelj tima AuThink.

Tim AuThink rješenja prvim mjestom ostvario je potporu za implementaciju rješenja u iznosu od 40.000 kuna, a svih pet timova koji su imali priliku boriti se u finalu dobili su mogućnost sudjelovanja na Shift konferenciji podržanoj od strane Microsofta, koja će se održati od 22. do 24. svibnja u Splitu. Bit će to prilika za prezentaciju projekata i rješenja i suradnju s dvadesetak vrhunskih predavača i mentora iz regije i svijeta te natjecanje za bespovratna sredstva za razvoj projekta u iznosu od 10.000 američkih dolara.

U finalu su se nadmetali i zagrebački studenti aplikacijom Beaver Cleaner, čija je namjena pomoći komunalnim službama da pravodobno detektiraju onečišćenja ili uništenja javne površine i imovine. U tome bi im mogli pomoći građani koji putem ove aplikacije mogu jednostavno poslati fotografije i koordinate uništene lokacije, koja se zatim obrađuje i sprema u bazu dostupnu svim gradskim službama. Varaždinske boje branio je tim koji je izradio cQuest, zabavnu društvenu i geolokacijsku RPG igru koja za cilj ima promicanje druženja, učenja i otkrivanja novih interesantnih mjesta u hrvatskim gradovima. Zanimljivost ove igre upravo je u kombinaciji suvremene tehnologije i društvenih igara u „stvarnom svijetu“.

U potpuno drugačijim vodama okušali su se studenti iz Osijeka koji svojim projektom CroPTA namjeravaju pomoći poslodavcima pri testiranju novih kandidata za posao. CroPTA je web aplikacija koja na vrlo brz i intuitivan način omogućuje poslodavcima da slože set pitanja koja će im najviše pomoći izabrati idealnog kandidata. Pet najboljih zatvorio je još jedan tim iz Osijeka koji aplikacijom LegalTie pokušava vrlo brzo i učinkovito spojiti odvjetnike s osobama koje trebaju odvjetničke usluge. Osim samog pronalaženja odvjetnika, web aplikacija omogućuje i interakciju odvjetnika i klijenta, izradu pravnih dokumenata i upravljanje odvjetničkim uredom „na daljinu“.

Više informacija o Software Startup Akademiji dostupno je na stranicama . Partneri u projektu su Osijek Software City, osječki poduzetnički inkubator BIOS, Ekonomski fakultet i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu i Grad Split, veleučilište VERN’, Udruga studenata BEST i Udruga hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), a nositelji projekta su Microsoftovi inovacijski centri u Varaždinu i Splitu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.