WinDays13: predstavljen novi Office 365 u uredu i u oblaku, gdje god i kad god trebate

Fotografija članka: WinDays13: predstavljen novi Office 365 u uredu i u oblaku, gdje god i kad god trebate

U okviru WinDays13 tehnologije predstavljen je novi Office 365, stari/novi proizvod koji će biti dostupan i preko HT-ovog ICT Marketplace webshopa.

Oglas

Predstavnici Microsofta i partnerskih tvrtki danas su, na konferenciji WinDays13 predstavili dostupnost posljednje generacije alata za produktivnost, Office i Office 365. Najpopularniji uredski alati u Hrvatskoj su službeno dostupni od 16. travnja ove godine te nude nove funkcionalnosti i pretplatničke modele koji odgovaraju na potrebe i budžete kućnih korisnika, kao i malih, srednje velikih i velikih tvrtki.

Osim ažuriranih inačica uredskih alata u klijentskoj i inačici u oblaku, Microsoft je ažurirao i Microsoft Lync Online, Microsoft Exchange Online i Microsoft SharePoint Online, a zahvaljujući novim pretplatničkim modelima Office 365, tvrtke mogu koristiti bogatu funkcionalnost aplikacija koje su im dobro poznate na pet različitih uređaja, dostupnih u bilo kojem trenutku, neovisno o lokaciji.

– Ovo je prvi put da nudimo cjelovit spektar rješenja i usluga pojedincima i tvrtkama svih veličina. Rješenja će omogućiti svim našim korisnicima najnovije verzije softvera i rješenja, neovisno o lokaciji i o uređajima koje koriste, kao i siguran pristup podacima u bilo kojem trenutku. Također, važno je naglasiti da kao tvrtka jamčimo jedinstveno korisničko iskustvo na računalima, tabletima i pametnim telefonima, dok će korisnici optimalno koristiti novi Office na računalima s operativnim sustavom Windows 8. Izuzetno mi je drago predstaviti Office 365 Home Premium namijenjen privatnim korisnicima, dok su malim i srednje velikim tvrtkama osobito zanimljivi Office 365 Small Business Premium odnosno Office 365 Midsize Business Premium. Sva tri objedinjuju Office 365 Professional Plus i prateće usluge – rekao je Wim Dierickx, voditelj poslovne grupe proizvoda za produktivnost za Srednjoistočnu Europu u Microsoftu.

Sustavom Office 365 trenutno se koristi jedan od četiri Microsoftova „enterprise“ korisnika, moglo se čuti na predstavljanju, a usporedbe radi, lani je taj omjer bio jedan od sedam. Bilježi se 150-postotni rast broja malih i srednje velikih tvrtki koje koriste Office 365 u proteklih 12 mjeseci, a istaknuti su i zanimljivi globalni primjeri među kojima i Toyota, Siemens i McDonald’s. U Microsoftu su uvjereni da će pretplatnički model imati pozitivan utjecaj na korisnike, ali i na tvrtku, potvrđujući tu tvrdnju podatkom da je Office 365 po trenutnim prodajnim rezultatima na pravom putu jedan od najbrže rastućih Microsoftovih proizvoda u povijesti.

Na konferenciji je ujedno predstavljen primjer implementacije sustava Office 365 u tvrtki Borovo čijih 130 zaposlenika koristi sustav elektroničke pošte i alate za produktivnost smještene u računalni oblak. Borovo je, zbog poslovnih izazova, odlučilo brzo uspostaviti komunikaciju i kolaboraciju između raznih poduzeća u sklopu grupacije Borovo te s vanjskim partnerima. Među ključnim kriterijima, kako su istaknuli predstavnici Borova, bila je ušteda troškova kako bi se budžet usmjerio na ulaganja potrebna u proizvodnju, trgovačku mrežu i marketing.

– Među ključnim prednostima sustava Office 365 svakako valja spomenuti objedinjen Office Professional Plus, Exchange Online i SharePoint Online u jednom rješenju smještenom u računalnom oblaku. Činjenica da nisu bila potrebna ulaganja u hardver kao i brza i jednostavna implementacija, uz objedinjeno korisničko iskustvo za sve korisnike, prednosti su koje smo trenutno zamijetili  – naglasio je Marko Bilić, voditelj IT sektora tvrtke Borovo.

Microsoft Hrvatska i Hrvatski Telekom danas su objavili namjeru sklapanja strateškog partnerstva koje će Hrvatskom Telekomu omogućiti nuđenje pretplata na sustav Office 365 malim i srednje velikim tvrtkama kroz Microsoftov „Syndication Partner“ program u Hrvatskoj. Ovaj partnerski program omogućava dodatno povećanje produktivnosti malih i srednje velikih tvrtki kroz partnersku podršku širokog spektra rješenja i usluga te uređaja, od računala, mobilnih telefona do tableta. Predloženo Syndication partnerstvo s Hrvatskim Telekomom donijet će dodanu vrijednost malim i srednje velikim tvrtkama u Hrvatskoj kroz specifično izrađene ponude koje će nuditi rješenja i usluge koje su, do nedavno, bile rezervirane za tvrtke s visokim stupnjem zrelosti IT-a, osiguravajući istovremeno fleksibilnost troškova.

– Ono što razlikuje HT-ovu ponudu Officea 365 od ostatka tržišta jest cjelovitost usluge koju nudi korisnicima. Tako će korisnici, uz Microsoftov sustav Office 365 dobiti cjelokupnu lokalnu IT podršku te jednostavnu, brzu i učinkovitu nabavu usluge putem ICT Marketplacea. Imat će i mogućnost samostalnog upravljanja Office 365 proizvodima i licencama, također putem ICT Marketplacea Hrvatskog Telekoma – zaključila je Mirela Šešerko, operativni direktor Sektora za ICT rješenja za poslovne korisnike u Hrvatskom Telekomu.

Više informacija o sustavu Office dostupno je na novim web stranicama .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.