WinDays13, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija iduće godine u Umagu

Fotografija članka: WinDays13, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija iduće godine u Umagu

Nakon devet godina Opatije, tri godine Rovinja, trinaesta po redu Microsoftova WinDays konferencija ostaje u Istri, ali seli sjevernije, u Umag.

Oglas

Od 22. do 26. travnja 2013. godine WinDays konferencija će trinaestu godinu za redom biti mjesto okupljanja vodećih IT stručnjaka i gospodarstvenika u Hrvatskoj i regiji. Kako smo saznali na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Microsofta Hrvatska u Zagrebu, do nove promjene lokacije došlo je dobrim dijelom i zbog želje samih sudionika. O tome su nam govorili Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, zatim Dubravka Salopek, direktorica konferencije Microsoft WinDays13, te direktor sadržaja Microsoft WinDays13 Technology konferencije Tomislav Tipurić.

WinDays13 konferencija bi, kako očekuju Microsoftovci, trebala biti na nivou prošlogodišnje, iako su najavili još bolju i sadržajniju konferenciju. Slogan konferencije je “Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh.”, a bit će također podijeljena u dvije razine – tehnološku (Technology, od 22-25. travnja), te poslovni (Business, od 25-26. travnja). Očekuju više od 1.500 sudionika, što u tehnološkom što u poslovnom dijelu. Očekuje nas 120-ak predavača koji će održati oko 140 predavanja, radionica, prezentacija i panela, što je osjetno manje nego ranijih godina, ali to je u stvari reakcija i sudionika konferencije. Naime, zbog velikog broja zanimljivih paralelnih predavanja sudionici nerijetko moraju odabrati jedno iako žele biti na oba.

Vrijedno je spomenuti i kako Hrvatska polovicom iduće 2013. godine ulazi i u Europsku uniju, tako da će vjerojatno neka predavanja na WinDays13 konferenciji, a koja se održava nešto više od dva mjeseca prije tog datuma, biti vezana i uz EU regulative, kako s poslovne tako i s tehnološke strane.

Racunalo.com i emisija “Radio Računalo” bit će i iduće godine, po 13. put na WinDays konferenciji (bili smo na svima!) tako da vas očekuju ekskluzivne informacije i intervjui, kako na portalu tako i u radijskoj emisiji.

PRESS objava
Microsoft WinDays, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija, održat će se u Umagu od 22. do 26. travnja 2013. godine. Prijave za konferenciju počele su danas, a kao i prethodnih godina okupit će velik broj domaćih i regionalnih IT profesionalaca i gospodarstvenika, kao i predstavnika javne uprave i medija. Vodeći stručnjaci razgovarat će o ključnim temama i trendovima u IT industriji i gospodarstvu te sa sudionicima razmijeniti iskustva, znanja i primjere dobre prakse.

– Nalazimo se u doista zanimljivom razdoblju. Od predstavljanja potpuno nove platforme Windows 8 prošlo je tek mjesec dana. Broj uređaja koji nas svakodnevno okružuju raste eksponencijalno, a osobito onih koji se mogu povezati na Internet te ih se u skoroj budućnosti očekuje trilijun. Sveprisutnost uređaja s ARM procesorima omogućava veliki rast broja računala i uređaja pokretanih Windowsima, što predstavlja izuzetnu priliku za razvojne inženjere, a krajnjim korisnicima i potrošačima omogućit će golem izbor rješenja i tehnoloških alata. Pred nama su mnogi izazovi a tehnologija će nam u poslovanju omogućiti stvaranje novih prilika koje će potaknuti uspjeh – rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Uz detaljan presjek Microsoftovih rješenja i tehnologija dostupnih u Hrvatskoj i globalno, WinDaysi će ponuditi niz aktivnosti i događanja, a predavanjima i radionicama pokrit će širok spektar tema. Poseban fokus bit će stavljen na prilike i izazove u svakodnevnom poslovanju i činjenicu da Hrvatsku od ulaska u Europsku uniju dijeli svega nekoliko mjeseci.

– Slogan ovogodišnjih WinDaysa je „Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh.“ Naglasak poslovnog dijela konferencije bit će na podizanju konkurentnosti radne snage, stvaranju novih radnih mjesta te ubrzanom rastu hrvatskog gospodarstva u cilju što uspješnije integracije u europsko i globalno gospodarstvo. Pritom su ključne pretpostavke primjena novih tehnologija, kreiranje proizvoda i usluga visoke tehnološke vrijednosti te činjenica da budućnost donosi nove industrije i načine proizvodnje, što će nužno tražiti nove profile stručnjaka i veću kvalitetu radne snage – naglasila je Dubravka Salopek, direktorica konferencije Microsoft WinDays13.

WinDaysi su oduvijek bili prilika za upoznavanje razvojne zajednice s novostima u tehnologiji i poslovanju pa će tako pozornost biti usmjerena na domaće implementacije i studije slučaja primjena rješenja kao što je, primjerice, Windows 8 platforma. Sudionici će imati priliku upoznati se i s prvim implementacijama novog SQL Servera, s obitelji Dynamics rješenja AX i CRM kao i potpuno novom verzijom Windows Azurea.

– Raduje me što domaći korisnici i developerska zajednica odlično surađuju na implementaciji novih tehnologija. Naši partneri i razvojni inženjeri ne samo da prate globalne trendove već i stvaraju nove, razvijaju vlastita rješenja i proizvode, koji odgovaraju na globalne i lokalne potrebe najraznovrsnijih korisnika. Upravo ćemo na to staviti naglasak ovogodišnje WinDays Technology konferencije pa će sudionici imati priliku iz prve ruke razmijeniti iskustva s vodećim domaćim i inozemnim IT stručnjacima – zaključio je Tomislav Tipurić, direktor sadržaja Microsoft WinDays13 Technology konferencije.

Kotizacija za Technology i Business smjerove konferencije WinDays13 iznosi 5486 kuna. Za Technology smjer iznosi 4025, a za Business smjer 2070 kuna. Za early bird prijave iznosi 4770 kuna za oba smjera, odnosno 3500 kuna za Technology te 1800 kuna za Business smjer. Razdoblje early bird prijava traje do 3. ožujka 2013, a u cijene nije uključen PDV.

Više informacija o konferenciji te obrazac za prijavu sudionika dostupni su na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.