WinDays13: kako modernizirati postojeće aplikacije – uz računalni oblak i mobilne tehnologije

Fotografija članka: WinDays13: kako modernizirati postojeće aplikacije – uz računalni oblak i mobilne tehnologije

Odgovor na ovo i mnoga druga pitanja dali su Tomislav Bronzin i Arian Stipić iz Citusa, na istoimenom predavanju koje su održali na ovogodišnjoj WinDays13 konferenciji.

Oglas

Predavanje je pobudilo veliko zanimanje među sudionicima konferencije.  U zanimljivom i dinamičnom predavanju, s mnogo primjera i interakcija, Tomislav i Arian su predstavili novi pristup postojećim aplikacijama.

“Izuzetno mi je drago da sam i ove godine pozvan kao predavač na WinDays konferenciju je jer ona mjesto susreta s kolegama, stručnjacima i vrhunskim znalcima iz cijelog svijeta. Odlično mjesto za izmjenu ideja i predstavljanje novih rješenja. Jako sam zadovoljan odazivom na predavanje i interesu koje je pobudilo. “, izjavio je Tomislav Bronzin, stručnjak na ovom području i dugogodišnji  predavač na WinDays konferencijama.

Svakodnevno, i to svuda u svijetu, tvrtke se suočavaju s ozbiljnim izazovima zbog starenja njihove IT infrastrukture i aplikacija. Kako bi se smanjili troškovi i rizici, a u isto vrijeme povećala fleksibilnost i inovativnost IT rješenja, mnoge kompanije ulaze u transformaciju postojećih aplikacija u računalni oblak i prilagođavanje mobilnim tehnologijama.  Projekt transformacije nije jednostavan, ali može biti vrlo uspješan ako je dobro definiran i planiran na način da vodi računa o poslovnim zahtjevima, tehničkoj arhitekturi rješenja, sigurnosti, mogućnosti integracije, upravljanju aplikacijom i infrastrukturom, ukupnoj cijeni koštanja (TCO) i očekivanom povratu investicije od transformacije (ROI). Nudi se nekoliko metodologija, koje definiraju jasan put identifikacije prilika za transformaciju, a da se pri tome maksimalno smanje troškovi i rizik.

WinDays13 kako modernizirati postojeće aplikacije 02

Predavanje je prikazalo postupak, drugi korak, u procesu transformacije – modernizaciju (relativno novog) rješenja baziranog na Microsoft .NET tehnologiji, koje je koristilo SQL Server bazu podataka, u rješenje koje je transformirano u aplikaciju koja koristi servise Microsoft računalnog oblaka Windows Azure i SQL Azure. Na zanimljiv i jasan način objašnjene su 4 strateške domene za modernizaciju aplikacije: re-hosting, potpuna zamjena aplikacije, integracija (npr. s Enterprise Service Bus-om) te promjena arhitekture/re-factoring.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.