WinDays13 Business konferenciju otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović

Fotografija članka: WinDays13 Business konferenciju otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović

Uz službeni dio svečanog otvorenja, i ovogodišnja konferencija je imala i humanitarni karakter – donirano je 25.000 kuna pomoći za uređenje prostora Udruzi za autizam Istra.

Oglas

Proizvodnja roba i usluga visoke tehnološke vrijednosti, transformacija obrazovnog sustava te kreativni i inovativni zaposlenici ključni su za napredak hrvatskog društva i gospodarstva u 21. stoljeću. To su neke od poruka sa središnje svečanosti na WinDays13 konferenciji koju je otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Centralno događanje na najvećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji u regiji privuklo je i ove godine vodeće gospodarstvenike, predstavnike vlasti i akademske zajednice.

Sadržaj konferencije pokazuje međuovisnost biznisa i tehnologije te akademskog sektora i inovacija uz najbolje domaće i svjetske primjere. U protekla četiri dana konferencije, sudionici su na tehnološkim predavanjima pratili mogućnosti i novosti u ICT industriji, a danas je započeo i poslovni dio konferencije usmjeren na trendove u reindustrijalizaciji, robotizaciji i korištenju aplikacija u poslovnim modelima.

– Prvi preduvjet uspješnosti gospodarstva je kvalitetan obrazovni sustav koji proizvodi inovativnu i kreativnu radnu snagu koja je, za uzvrat, spremna uhvatiti se u koštac s globalnim prilikama i izazovima. Prije nekoliko dana, Europska komisija je objavila da je obrazovanje u prirodnim znanostima ključno za inovativnost i da očekuju do 2020. kreiranje 20 milijuna visokokvalificiranih radnih mjesta. S druge strane, sa svih hrvatskih fakulteta godišnje izađe jedva tisuću visokokvalificiranih računalnih i srodnih inženjera. Drugi preduvjet je postojanje strategije, odnosno fokusiranost na manji broj ključnih područja. I na kraju je potrebno vodstvo koje predviđa, snalazi se u nedefiniranosti i kompleksnostima, provodi promjene i upravlja transformacijama – naglasio je na središnjoj svečanosti Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Konferencija je ugostila više od 1500 sudionika i 127 vodećih domaćih i inozemnih stručnjaka koji su razmijenili znanja, iskustva i ključne IT trendova te raspravili o najnovijim gospodarskim trendovima za konkurentnije poslovanje.

– WinDaysi su najvažnija regionalna konferencija, što, iz godine u godinu, potvrđuje sve veći broj posjetitelja, čak i u krizi. WinDaysi su, tijekom godina, prerasli samu tehnološku konferenciju i postali puno više od toga. Najbolja ilustracija tome je ovogodišnji slogan ‘Tehnologija.Poslovanje.Potakni uspjeh’, kojim predočavamo kako najnovije trendove u tehnologiji što uspješnije primijeniti za poslovni uspjeh. Naime, dolaskom predstavnika vlasti, gospodarstva i akademske zajednice pojavila se potreba da se proširi program konferencije i za novu publiku i to je smisao WinDays Business konferencije – izjavila je Dubravka Salopek, direktorica WinDays13 konferencije.

U Microsoftovoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji tijekom WinDaysa ove su godine sudjelovali i posjetitelji WinDaysa, a pridružila se i tvrtka 3M, jedan od sponzora konferencije. Donacija od 25 tisuća kuna pomoći će Udruzi za autizam Istra u uređenju potpuno derutnog prostora i olakšati svakodnevicu osobama s poremećajima iz autističnog spektra. U akciji su se uključili i studenti Grafičkog fakulteta u Zagrebu koji su osmislili prijedloge vizualnog identiteta WinDays13 humanitarne akcije. Između nekoliko odličnih pristiglih radova, pobijedila je Nikolina Jezidžić zahvaljujući najuspješnijoj usklađenosti teme koja se povezuju uz autizam i Microsoftovog vizualnog identiteta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.