WinDays12: Humanitarnom akcijom prikupljena sredstva za terapiju djece s cerebralnom paralizom

Fotografija članka: WinDays12: Humanitarnom akcijom prikupljena sredstva za terapiju djece s cerebralnom paralizom

Cilj te akcije je prikupiti novčana sredstva za nabavu PETHE softvera i uređaja Kinect za članove udruga okupljene u Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize. Draško Ivanišević, direktor Microsoft WinDays12 konferencije predao je Rafaelu Pejčinoviću, tajniku HSUCDP-a, ček na iznos od 45.000 kuna. Sredstva su prikupljena donacijama Microsofta i T-Hrvatskog Telekoma te doprinosom sponzora koji su prodavali svoje proizvode u Humanitarnom kutku, tijekom trajanja konferencije.

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize okuplja 35 udruga s nekoliko tisuća korisnika s cerebralnom paralizom. Mnogi od njih su djeca čije zdravstveno stanje zahtijeva svakodnevno vježbanje uz pomoć fizioterapeuta. Četveročlani studentski tim Apptenders, predvođen mentorom Jerislavom Bobićem, izradio je PETHE (Personal Therapist), softver, kojim se plasirao među četiri najbolja tima na svijetu i osvojio Microsoftovu Imagine Cup stipendiju. PETHE djeci olakšava svakodnevno vježbanje, pretvarajući ga u igru i interakciju na način da djeca vježbaju u svom domu, uz pomoć računala i animiranog lika koji demonstrira vježbe koje je snimio fizioterapeut.

Microsoft je u projekt uključen od samog početka; ured u Munchenu skupio je sredstva za donaciju 10 sustava PETHE, namijenjenih Krapinsko-zagorskoj županiji. Istovremeno, HSUCDP radi na izradi projekta s dugoročnim ciljem nabave rješenja u broju koji će zadovoljiti potrebe članova, kao i osiguravanja edukacije i treninga potencijalnih korisnika, uz predviđeno trajanje projekta oko tri godine.

U Humanitarnom kutku u sklopu Sponzorskog grada Microsoft WinDays12 konferencije sponzori Nokia, Infinitas Grupa, EOS, Canon, Pliva, Jana i Nescafe ponudili  su različite proizvode, čijom kupnjom su sudionici mogli dati svoj doprinos humanitarnoj akciji. Organizatori ovogodišnje WinDays konferencije pozvali su sve sudionike da podrže ovaj humanitarni projekt i osiguraju pristup terapeutskom rješenju onima kojima je zaista najpotrebniji. Video ove humanitarne akcije snimio je i režirao Dalibor Matanić.

Više informacija o Hrvatskom savezu udruga cerebralne i dječje paralize te aktivnostima članica saveza dostupno je na stranicama .

WinDays12: Humanitarnom akcijom prikupljena sredstva za terapiju djece s cerebralnom paralizom

WinDays12: Humanitarnom akcijom prikupljena sredstva za terapiju djece s cerebralnom paralizom

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.