Wileyfox objavio stečaj – gašenje ili novi vlasnik?

Fotografija članka: Wileyfox objavio stečaj – gašenje ili novi vlasnik?

Britanski proizvođač mobilnih uređaja je objavio da je ušao u stečajni postupak koji prijeti gašenjem branda koji je svoje proizvode prvi puta ponudio 2011. godine.

Oglas

Stečaj je otvoren 5. veljače zbog financijskih poteškoća u koje je upala matična tvrtka koja je bila glavni izvor kapitala za Wileyfox, ruska banka Promsyyazban. Naime, ta banka je i sama upala u dugove te ju je preuzela ruska država koja je postavila ograničenja na sva financiranja van Rusije, čime su efektivno suspendirana sva ulaganja u Wileyfox.

Budući da britanski proizvođač od rezultata prodaje zasada nije u mogućnosti sam sebe financirati, odlučili su se na davanje otkaza 20-ak zaposlenika dok će zadržati njih pola tuceta kako bi tvrtka opstala i dočekala bolja vremena. Nadaju se da će se situacija u Rusiji smiriti što bi trebalo omogućiti priljev novih ulaganja.

Naša ih publika poznaje po povoljnim modelima  i njegovom nasljedniku , između ostalih, koji su nudili zadovoljavajuću kvalitetu po vrlo pristupačnim cijenama a bili su bazirani na Cyanogen OS-u, besplatnom mod-u Androida. Ono što smo također saznali je kako bi svi modeli trebali dobiti i Oreo nadogradnju. A i sami smo prije nekoliko dana testirali njihov novi pametni telefon.

Ipak, ovo ćemo priči dodati jednu insajdersku informaciju koja možda govori nešto drugo. Naime, Wileyfox je već najavio nove modele pametnih telefona koje će predstaviti u 2018. godini (dva su u pripremi), tako da nam se ovo više čini kao još jedna kupovina pod krinkom stečaja, a na što smo već navikli u poslovnom svijetu. Isto tako, neslužbeno saznajemo kako bi se nova firma trebala zvati Wileyfox Group, što nam sugerira kako bi moglo biti više (manjih) investitora ili neki novi invesitor. Pratimo nove informacije iz sata u sat, one stalno pristižu i uskoro objavljujemo nove informacije…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.