Michael Coombes: Wileyfox će nastaviti poslovati unatoč financijskim poteškoćama

Fotografija članka: Michael Coombes: Wileyfox će nastaviti poslovati unatoč financijskim poteškoćama

Nakon što su tijekom vikenda online medije preplavile informacije o stečaju Wileyfoxa, čini se kako će britanski proizvođač pametnih telefona ipak opstati.

Oglas

Barem tako razmišlja izvršni direktor kompanije Michael Coombes (CEO, Wileyfox) koji tvrdi kako će se kompanija restrukturirati unatoč financijskim problemima. Podsjetimo se, britanski proizvođač je na tržištu, u prvom redu europskom i ruskom, prepoznat kao proizvođač kvalitetnih i cjenovno povoljnih pametnih telefona, a koji su za jedno koplje bolji od “klasičnih kineza”. Mnoge smo i sami .

Wileyfox pametni telefoni su se vrlo dobro prodavali, no proizvodnja novih modela nemoguća je bez financijske pozadine koja je u ovom trenutku upitna, o čemu smo .

Naime, kompanija je zapala u probleme nakon što je ruska banka Promsvyazbank (PSB) zapala u velike probleme. Ruska nacionalna banka (Central Bank of Russia) je prije dva mjeseca ipak uspjela spasiti PSB banku koja je nastavila poslovati, ali s opreznijim ulaganjima izvan Rusije. Kako je Wileyfox britanska kompanija financirana od strane američkog Meridian Capital Partnersa (inače vlasnika Wileyfoxa) izvori financiranja su makar privremeno nestali. No, Coombes tvrdi kako će unatoč svemu nastaviti poslovanje. U tom restrukturiranju stradalo je 50 djelatnika koji su ostali bez posla, a u tijeku su pregovori s vlasnicima o novom modelu poslovanja.

Što to znači za korisnike? Softverska, korisnička, servisna i druga podrška će se nastaviti, a očekuje se izlazak 3. generacije Wileyfox pametnih telefona, možda koji dan kasnije nego što je to planirano.

Usponi i padovi u poslovanju su sastavni dio poslovnog ciklusa. Coombes je priznao kako ih je kolaps PSB banke iznenadio tako da su morali povući određene poslovne poteze kako bi preživjeli.

Zanimljivo je kako se sada javljaju neki bivši čelnici Wileyfoxa, kao što je bivši CEO Nick Muir tvrde kako je ovo i rezultat nedostatka jedinstvene razvojne vizije unutar same kompanije. Isto tako, neki analitičari smatraju čak i ako Wileyfox preživi teško će se boriti s galopirajućom konkurencijom u klasi smartfona ispod 220 eura, a koja je vrlo popularna i u Europi.

Hoće li kompanija uspjeti preživjeti ovu godinu? Teško je reći. Možda će za nas korisnike i kupce najbolji indikator biti izlazak prvog slijedećeg Wileyfox pametnog telefona.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.