Wi-Fi u turizmu – važan za povećanje zadovoljstva gostiju

Fotografija članka: Wi-Fi u turizmu – važan za povećanje zadovoljstva gostiju

U zagrebačkom hotelu Antunović održana je konferencija „Wi-Fi u turizmu“ u organizaciji tvrtke AdriNet, distributera inovativnih komunikacijskih tehnologija, a pod pokroviteljstvom lidera na tržištu bežičnih sustava, tvrtke Ruckus Wireless.

Oglas

Na konferenciji je prisustvovalo više od stotinu predstavnika najznačajnijih hotela, hostela, kampova i hotelskih grupacija iz cijele regije, predstavnika marina, nacionalnih parkova, gradova, općina, turističkih zajednica, trgovačkih centara i organizatora evenata. Osim gostiju iz područja turizma i ugostiteljstva, na konferenciji su sudjelovali i ICT stručnjaci te vodeći sistem integratori u telekomunikacijama aktivni u segmentu turizma, te ključni AdriNet partneri.

Konferencija “Wi-Fi u turizmu” sudionicima je približila važnost korištenja kvalitetne Wi-Fi infrastrukture i Wi-Fi alata za povećanje zadovoljstva gostiju. Naime, 90 posto gostiju pri rezervaciji provjerava osigurava li hotel Wi-Fi, dok je 83 posto gostiju spremno odvojiti vrijeme za negativnu recenziju lošeg Wi-Fia, a čak 36 posto gostiju se neće vratiti u hotel gdje im razina Wi-Fi usluge nije bila zadovoljavajuća.

Wi-Fi može biti izuzetno moćan marketinški alat za segment turizma. Hotelijeri i ugostitelji trebali bi razmišljati u smjeru mogućnosti monetizacije Wi-Fi mreže, korištenjem alata poput lokacijskih usluga i ciljanog oglašavanja, čime mogu potaknuti dodatnu potrošnju i osigurati povećanje kvalitete svoje cjelokupne ponude.
– Ivana Janković Šafarić, direktorica tvrtke AdriNet

Kako se čak pedeset posto ukupnog Internet prometa putem Wi-Fi mreža u svijetu odnosi samo na hotele, jasna je važnost kvalitetne hotelske Wi-Fi infrastrukture.

S najvećim zanimanjem popraćena su konkretna iskustva korisnika iz turizma, pa su tako bile prezentirane studije slučajeva uspješne implementacije naprednih Wi-Fi mreža kod vodećih hotelskih lanaca i hotela u svijetu i regiji. Svoja Wi-Fi iskustva sa sudionicima konferencije podijelili su stručnjaci iz hotela i kongresnog centra Antunović, hotelskog lanca Valamar Riviera, ACI marine i Luna hotela. Njihovih primjeri zorno su prikazali koje su bitne odlike kvalitetne Wi-Fi mreže s kojom su gosti zadovoljni – dobra pokrivenost signalom, velika propusnost tj. brzina prijenosa podataka, visoka razina sigurnosti i jednostavnost pristupa.

Predstavnici gradova, općina i turističkih zajednica dobili su korisne ideje o tome kako bi Wi-Fi na javnim mjestima mogao doprinijeti razvoju turizma te koje inicijative Europska Unija trenutno priprema s ciljem poticanja digitalnog povezivanja te sufinanciranja bežičnog pristupa Internetu za tijela javne uprava i javne površine.

Zatvaranje konferencije „Wi-Fi u turizmu“ bilo je obilježeno dodjelom vrijednih nagrada; nagradu „Besplatno projektiranje Wi-Fi mreže“ osvojili su Njivice Hotel & Camp Resort, Bluesun Hotels i Hotel Antunović.

Glavnu nagradu „Opremanje turističkog objekta kompletnom Wi-Fi mrežom“ osvojio je Hotel Risnjak. Nagradu u ime hotela Risnjak preuzela je gđa. Silvija Sobol, koja je tom prigodom naglasila kako se trenutno bore s bežičnim pristupom Internetu u svom objektu, te da se posebno raduju što će im AdriNet osigurati novu Wi-Fi mrežu i kvalitetnu razinu signala u cijelom hotelu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.