WhoisHR – napredna pretraga hrvatskog Interneta

Fotografija članka: WhoisHR – napredna pretraga hrvatskog Interneta

Na internetskoj adresi whois.com.hr smješten je novi web projekt za napredno pretraživanje hrvatskih internetskih adresa WhoisHR.
Uz pomoć ovog servisa zainteresirani posjetitelji mogu besplatno pretraživati detaljne informacije o .hr, .com.hr, .iz.hr, .name.hr i .from.hr domenama. Jednostavnim utipkavanjem imena domene u polje za pretragu moguće je doznati informacije o vlasniku domene, datumu registracije, statusu domene, imenu tvrtke koja pruža uslugu smještaja domene i druge tehničke podatke primjerice IP adrese na kojoj je domena smještena. Na WhoisHR-u je moguće pretraživati i po imenu vlasnika i imenima tvrtki što predstavlja značajnu novost i unaprjeđenje na hrvatskom internetskom prostoru.

Napredna usluga praćenja registracije novih domena omogućuje korisnicima informiranje o kreiranju novih com.hr domena maksimalno 24h nakon njihove registracije. Obavijesti o kreiranju novih domena se mogu pratiti na WhoisHR-u ili primati putem maila.
Dostupna je i usluga praćenja isteklih domena koje više nisu zanimljive njihovim nekadašnjim vlasnicima. Na taj način korisnici mogu steći uvid i u projekte koji nisu nikad zaživjeli.

WhoisHR prvi je projekt takve vrste u Hrvatskoj i namijenjen je tvrtkama čije su glavne djelatnosti web hosting, preprodaja domena, web design i web development, te svim ostalim korisnicima koji imaju potrebu za detaljnim tehničkim informacijama o hr domenama. Web stranica je .

Projekt WhoisHR razvila je tvrtka Grejp.d.o.o. specijalizirana za razvoj malih internetskih projekata, u čijem se vlasništvu nalaze i poznati projekti Skarabej i WriteSomething.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.