WhatsApp vs Facebook: istraživanja pokazala kako Fejs gubi u utrci

Fotografija članka: WhatsApp vs Facebook: istraživanja pokazala kako Fejs gubi u utrci

Slanje poruka putem mobilnih uređaja vrlo je popularno u svijetu. Pitanje je što korisnici više vole – WhatsApp vs Facebook, no čini se kako WhatsApp vodi.

Oglas

Kao orijentacija može vam poslužiti i karta niže koja prikazuje kakav je bio odnos snaga prošle 2012. godine (WhatsApp vs Facebook), no čini se kako je priča još više zaokrenula u smjeru WhatsApp-a koji je sve popularniji alat za komunikaciju putem mobilnih uređaja u svijetu. A što vi koristite? :)

Naravno, ne radi se samo o WhatsApp vs Facebook srazu, jer to nisu jedine dvije aplikacije za komunikaciju na mobilnim uređajima, ima ih pregršt – iMessage, Hangouts, BlackBerry Messenger, Snapchat, Skype, Line, WeChat i mnoge druge. Facebook ima i mnoge druge mogućnosti i zato je popularan, no mnogi mu zamjeraju mnoge stvari koje nisu najbolje riješene, no to je jedna sasvim druga priča.

Svaki proizvođač bilo čega želi biti najbolji u svojoj kategoriji, tako da se u svijetu vodi i tihi rat za svakog korisnika i na području aplikacija za komunikaciju na mobilnim platformama. Kako stvari stoje, prema posljednjim istraživanjima čini se kako je WhatsApp trenutno broj jedan u svijetu na tom području. Koristite li WhatsApp? WhatsApp vs Facebook – što je vaš izbor?

Istraživanje koje je napravljeno obuhvaća 3.759 Android i iOS smartfon uređaja (ne i Windows Phone!) diljem SAD-a, Brazila, Južne Afrike Indonezije i Kine. Isto tako, ovo istraživanje nije obuhvatilo jako europsko tržište. No, kako stvari stoje, statističke brojke su pokazale kako 44% ispitanika WhatsApp koristi najmanje jednom tjedno, 35% ih koristi Facebook za ovakav oblik komunikacije, a njih 28% koristi WeChat koji je primjerice vrlo popularan u Kini. Ne stoji loše niti BlackBerry Messenger koji je sakupio prilično velikih 17%, a najčešće se koristi u Indoneziji i Južnoj Africi.

Zanimljiva je i druga brojka koja je isplivala iz ovog istraživanja – komunikacija na društvenim mrežama danas je najpopularniji način komuniciranja i više od 63% ispitanika je izjavilo kako ga koristi više od 10 puta dnevno.

Ako vas zanima kako izgleda i kako radi WhatsApp, aplikaciju možete besplatno downloadati . Facebook ionako već svi imate :) I za koga ste – WhatsApp vs Facebook?

WhatsApp vs Facebook

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.