WhatsApp testira video pozive

Fotografija članka: WhatsApp testira video pozive

Neki korisnici tijekom korištenja beta verzije WhatsAppa na Androidu su primijetili opciju za video pozive

Oglas

WhatsApp je jedan od najpopularnijih chat servisa na svijetu. Redovito unaprjeđuju svoje usluge te dodaju nove funkcije. Na početku je ovo bio samo chat servis, kasnije su dodali i audio pozive, a sada su na red došli i videopozivi. WhatsApp je nedavno zagazio i na polje PC-a i -ova, predstavivši svoju aplikaciju, te se sada poruke i ostali sadržaj mogu razmjenjivati preko gotovo svake platforme. WA je predstavio i hvalevrijednu dodatnu zaštitu u razgovore, koja nam jamči da nitko osim primatelja i pošiljatelja ne može vidjeti niti pročitati poruke, slike i videozapise. Ovaj servis se sve više širi i zasluženo je jedan od najkvalitetnijih i najpopularnijih na svijetu.

Trenutno nam developeri nisu otkrili nikakve planove, ali neki od beta testera su primijetili opciju za video poziv u posljednjoj verziji bete. Ova se opcija pojavila samo na Android smartfonima i nakon nekog vremena developeri su je uklonili.

Vjerojatno su developeri pustili samo nekolicini beta testera ovu verziju kako bi vidjeli kako funkcionira sustav te koliko je stabilan na uređajima koji su izvan njihovih ureda tj. na uređajima testera diljem svijeta.

Ova nas vijest treba veseliti jer je ovo pravi dokaz da ćemo vjerojatno uskoro moći koristiti video pozive putem . Ovo još uvijek ne mora značiti ništa, krajem prošle godine pojavila se gotovo ista informacija popraćena slikama, ali nije bila raširena i konkretna kao ova nedavna, te od tada s vremena na vrijeme možemo pročitati slične članke. Danas putem interneta kruži neslužbena verzija ove aplikacije koja pruža uslugu video poziva. Ja osobno ne preporučujem njeno korištenje, ali ako ste nestrpljivi, dovoljno je samo malo pretražiti Internet i pronaći ćete je.

WhatsApp mjesečno ima više od milijardu aktivnih korisnika, a uz ovu uslugu će u potpunosti zavladati tržištem. Ostaje nam samo pričekati da ova opcija službeno bude objavljena, te da je testiramo i uživamo u video pozivima na najpopularnijem chat servisu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.