WhatsApp napokon stigao na računala

Fotografija članka: WhatsApp napokon stigao na računala

WhatsApp objavio desktop aplikaciju sada kada ona više nije ni potrebna.

Oglas

Dočekali smo i taj dan. WhatsApp je napokon objavio službenu desktop aplikaciju za računala pogonjena Windows (8+) i MAC (X 10.9) platformama. Do sada se WhatsApp IM servisu moglo, osim putem aplikacije na Androidu, iPhoneu i Windows Phone uređajima, moglo pristupiti putem web aplikacije, skeniranjem QR koda na internet sučelju. Prilikom upotrebe uređaj mora također biti uključen i imati pristup internet vezi.

je bilo korektno odrađeno, pregledno, sa svim funkcionalnostima, kontaktima, razgovorima i grupama koje postoje i u mobilnoj aplikaciju. Desktop aplikacija ne donosi ništa novo. Sučelje je isto kao kod web stranice i ona je zapravo samo zamjena onima koji umjesto kartice preglednika više vole imati neovisnu aplikaciju. Osobno sam aplikaciju instalirala, testirala i deinstalirala. sasvim zadovoljavajuće odrađuje isti posao pristupa WhatsAppu, a i ostalim aplikacijama unutar jednog proizvoda.

Capture2

Hvala WhatsApp, ali zakasnio si. Bolje bi bilo da napokon omoguće korištenje aplikacije s istim brojem na više uređaja usporedno, kako bih mogla imati pristup i sinkronizaciju na pametnom telefonu i tabletu. Trenutno je to najveći razlog zašto sam smanjila upotrebu WhatsAppa, u korist Vibera, Telegrama, Hangoutsa, Skypea, Messengera. Svi osim WhatsAppa omogućuju neometano korištenje na više uređaja. Ovo znači da bez obzira koji od pametnih uređaja imam uz sebe ili ako me izda baterija i dalje imam pristup porukama i pozivima.

Jednako tako pristup na pojedinačnom uređaju ne zahtijeva skeniranje QR koda, uvijek novu autorizaciju, i ono najbitnije, osnovni uređaj uopće ne mora biti uz mene niti uključen. WhatsApp već dulje vrijeme zaostaje za konkurencijom i iako mi je bio najdraži zbog jednostavnosti, ugodnog izgleda, dobre fukcionalnosti, bojim se kako će, ako se ne “šefovi” ne probude uskoro izgubiti bitku.

Capture3

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.