WhatsApp će napokon dobiti potvrdu identiteta u dva koraka

Fotografija članka: WhatsApp će napokon dobiti potvrdu identiteta u dva koraka

Nakon nedavnih hakerski napada i WhatsApp se odlučio poboljšati sigurnost

Oglas

Proteklih nekoliko tjedana je prošlo u ozračju pa smo i mi pisali o tome, a neke napadi i informacije su bili zaista zabrinjavajući. WhatsApp se zbog toga odlučio poraditi na sigurnosti svojih korisnika.

Ranije ove godine, WhatsApp je učinio sve poruke kriptirane, tako da jedino pošiljatelj i primatelj mogu te poruke pročitati. Sada su napravili korak dalje i odlučili uvesti ono što većina drugih servisa ima već godinama, a to je potvrda identiteta u dva koraka. Trenutno je ova nova mogućnost dostupna samo u posljednjoj beta verziji a omogućava da dodate svoju e-mail adresu u svoj račun. Nakon toga kada pokušate se spojiti preko drugog uređaja na svoj WhatsApp na mail će vam doći poruka sa šesteroznamenkastim ( 6 ) brojem koji ćete trebati upisati kako bi pristupili svojem računu i porukama. Ovo će biti posebno važno kada mijenjate vaš smartfon ili želite obnoviti tvorničke postavke.

Postoji još jedna zanimljivost koju su developeri sakrili u FAQ, WhatsApp je tamo naveo da nećete moći ponovno potvrditi svoj broj mobitela na WhatsAppu ako u roku sedam dana ne unesete broj iz maila. To konkretno znači da ako zaboravite vaš kod iz maila i niste postavili vaš e-mail u WhatsApp, da nećete moći ući u svoje razgovore sljedećih sedam dana. Nakon tih sedam dana moći ćete opet zaratiti kod putem maila i ponovno potvrditi vaš broj. To nosi i neke loše strane, a najgora je ona da sve poruke pristigle u tih sedam dana će se izbrisati i vi ih nećete moći pročitati.

Ovo su sve dijelovi posljednje bete i moguće je da će doći do nekakvih promjena. Ali najvažnije je da je WhatsApp napokon shvatio još ozbiljnije sigurnost svojih korisnika, a pogotovo nakon što su imali problema zbog dijeljenja informacija s Facebookom..

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.