Western Digital WD Black 4 TB – došlo je vrijeme mega diskova velikog kapaciteta

Fotografija članka: Western Digital WD Black 4 TB – došlo je vrijeme mega diskova velikog kapaciteta

U naslovu smo vam objasnili sve. Današnji diskovi su ogromnog kapaciteta, a na 4TB stvarno možete pohraniti čudo toga, od podataka, glazbe, fotografija, filmova, ma svega.

Oglas

Upravo će vam za takve stvari odlično poslužiti i novi WD Black 4 TB tvrdi disk (model WD4001FAEX) za stolna računala. Radi se o klasičnom HDD disku velikog kapaciteta koji mnogi, kao i mi na portalu, koristimo i za backup-iranje važnih podataka. Western Digital je ponovo napravio odličan posao s novim WD Black 4 TB diskom s kojim su napravili korak dalje od konkurencije.

Standardne je veličine, 3 i pol inča, radi na 7200 okr/min, ima 64 MB cache predmemorije, radi na “dual stage actuator” tehnologiji i podržava SATA 6 Gb/s sučelje. Ugrađene su i tehnologije IntelliSeek, StableTrac, NoTouch ramp load. Mnogi će ga vjerojatno iskoristiti i za vanjski (eksterni) disk, potrebno je samo kupiti i odgovarajuće kućište za njega (oko 150-ak kuna) i imat ćete pokraj sebe vrijednog “pohranitelja” podataka.

Saznajemo kako je WD Black 4 TB GB tvrdi disk već dostupan na tržištu preko ovlaštenih distributera, a preporučena cijena će mu biti 339$, što i nije malo (oko 2.000 kuna netto). Kada i po kojoj će se cijeni pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.