Wells Fargo greškom ‘poklonio’ 1,4 GB podataka bogatih klijenata

Fotografija članka: Wells Fargo greškom ‘poklonio’ 1,4 GB podataka bogatih klijenata

Kako ne bi ovo krivo shvatili, ne radi se o hakerskom napadu, sigurnosnoj provali ili nekom bugu. Radi se o jednostavnoj ljudskoj grešci preko koje su procurile tisuće osjetljivih dokumenata u javnost.

Oglas

Kako je objavio New York Times, radi se o internoj ili bolje rečeno ljudskoj grešci, tako da su greškom uručeni osobni podaci nekih od najbogatijih klijenata ove banke, što su potvrdili i njeni odvjetnici. Ovaj puta nisu krivi hakeri.

Radi se o brojci od oko 50.000 klijenata čiji se podaci nalaze u datotekama veličine 1,4 GB kojih je Wells Fargo banka dragovoljno “odrekla”. Podaci uključuju osobne i vrlo osjetljive podatke kao što su imena i prezimena klijenata, njihovi brojevi socijalnog osiguranja, investicijski portfelj, kao i naknade koje im banka zaračunava. Da stvar bude goda, većina ovih klijenata spada u Wells Fargo Advisors, dio banke koja opslužuje velike investitore.

Zanimljivo je kako su dokumenti koji su “pobjegli” vezani uz tužbu za klevetu koju je banka podnijela protiv jednog svog djelatnika. Radi se o razmjeni nekoliko emailova i dokumenata prema tuženom Garyju Sinderbrandu, a koji je očito primio više podataka nego što je trebao – oni su mu poslani bez pisane izjave o povjerljivosti između njega i banke. Pošto te izjave nema, s tim podacima Gary može itekako “gariti” :)

Drugim riječima, Sinderbrand može potpuno legalno objaviti ove podatke bez straha da će biti kažnjen. Iako njegov odvjetnik tvrdi kako ih još nije objavio i kako preispituju svoje mogućnosti, vjerojatno će mu oni biti odličan argument za postizanje svojih ciljeva, koji su u ovom trenutku sigurno višestruko veći…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.