Web::Strategija 7 – Zlatna nagrada dobrom developerskom duhu

Fotografija članka: Web::Strategija 7 – Zlatna nagrada dobrom developerskom duhu

Web::Strategija 7 - Zlatna nagrada dobrom developerskom duhu

Web upotrebljivost 2010. je prva kategorija koja će vrednovati uspješnost izvedbe upotrebljivosti nominiranih web stranica. Što je to upotrebljivost na webu? To je osobina koju neki web ima, a koja omogućuje njegovim posjetiteljima lagano, jasno, zanimljivo i brzo snalaženje po webu te dolazak do željenih informacija i poduzimanje željenih akcija. Zanimljivost je što će se po prvi puta za ovakvu osobinu nagrada dodjeljivati izvođačima web stranica odnosno web developerima, a ne web naručiteljima, kao što je dosad često bio slučaj s nagradama ovoga tipa. Dodjeljuju se nagrade trima izvođačima.

Druga kategorija, Web inovativnost 2010., će vrednovati inovativnost rješenja za web s naglaskom na tehnički aspekt ideje koja se prezentira tim webom. Za ocjenjivanje neće biti presudna dokazana komercijalna isplativost i poslovni rezultati, već inovativnost same ideje i njeno ostvarenje. Inovativnost na webu je značajka koja web razlikuje iz mora sličnih stranica po nekoj samo tom webu značajnoj osobini. Ovo je nagrada za istaknuta rješenja koja povećavaju tehnološku primjenu infrastrukture weba u vremenu, poboljšavaju kvalitetu i povećavaju sigurnost web aplikacija, smanjuju zahtjeve za resursima te osnažuju konkurentnost regionalnog web tržišta.

Prijave za Zlatnu nagradu su otvorene do 3. ožujka 2010. u 16 sati, a imena pobjednika će se čuvati u tajnosti do samoga dana konferencije kada će biti javno proglašeni. Kako je Zlatna nagrada otvorena za cijelu regiju, prijave se primaju osim iz Hrvatske i iz Srbije, Bosne i Hercegovine te drugih regionalnih zemalja. S obzirom na ozbiljnost nagrade na ovako velikom području, za takav jedan zahtjevan zadatak oformljen je stručan ocjenjivački odbor koji odabire dokazane web profesionalce koji ulaze u izbor. Žiri za Web inovativnost čine Vlatko Košturjak (IBM Hrvatska), Robert Slavečki (VIDI) i Aleksandra đermanović (Mediacor), a za Web upotrebljivost Miroslav Varga (Escape d.o.o.), Dario Šuveljak (Stedas) i Siniša Gavrilović (Trenutak.hr). Sve prikupljene nominacije prosljeđuju se članovima žirija za svaku pojedinu kategoriju koji neovisno daju svoje ocjene koje zatim u kumulativu čine internu rang ljestvicu kojom se proglašavaju pobjednici.

Prijava se vrši na način da se tražene informacije, zapisane u tekstualni dokument, pošalju na e-mail:

Prijava za nominacije u kategoriji Web upotrebljivost treba sadržavati sljedeće točne informacije:
1. Naziv web stranice
2. URL adresa
3. Naziv web developera (ime tvrtke/pojedinca)
4. Adresa web developera (ulica, broj, grad, država)
5. Kontakt osoba kod web developera (ime i prezime, telefon, mobitel, e-mail)
6. Vlasnik web stranice (ime tvrtke/pojedinca)
7. Istaknuti razlog zašto web stranica zaslužuje ovu nagradu (NIJE OBAVEZNO!)

Prijava za nominacije u kategoriji Web inovativnost treba sadržavati sljedeće točne informacije:
1. Naziv web inovativnosti
2. URL adresa (gotovog rješenja ili demonstracije)
3. Naziv web inovatora (ime tvrtke/pojedinca)
4. Adresa web inovatora (ulica, broj, grad, država)
5. Kontakt osoba kod web inovatora (ime i prezime, telefon, mobitel, e-mail)
6. Vlasnik web inovacije (ime tvrtke/pojedinca)
7. Opisati razloge zašto Vaša prijava zaslužuje ovu nagradu

Prijave mogu biti i višestruke pa tako jedan prijavljivač može prijaviti neograničen broj ostvarenih projekata u više kategorija. Pojedine prijave mogu biti odbijene ako organizator smatra da prijavljeni za nominacije imaju utjecaj na pojedinog člana ocjenjivačkog odbora u kategoriji za koju se prijavljuje te ako sve tražene informacije nisu navedene ili nisu točne. Nakon prihvaćanja prijave od strane organizatora se šalje povratni e-mail i nominacija je službena u odobrenim kategorijama.

Cilj i svrha kategorija Zlatne nagrade Web::Strategije je promicanje i poticanje web developmenta i izrade web stranica u Hrvatskoj i u regiji. Nagrada će doći kao statusna kruna onima koji su svojim radom i angažmanom strastveno i nesebično doprinijeli poboljšanju upotrebljivosti svojih web rješenja i/ili njihovoj inovativnosti.

Ukoliko i ne konkurirate za Zlatnu nagradu, postanite sudionik ove web development konferencije i poslušajte stručna predavanja. Učinite to što prije jer cijena ulaznice od 900 kn + PDV vrijedi samo do 1. ožujka 2010. Naučite kako primijeniti iskustva predavača i iskoristiti ih za poboljšanje vašeg poslovanja jer – ako nećete vi – vaša konkurencija će doći na Web::Strategiju 07. Osim znanja za povoljnu cijenu svi sudionici Web::Strategije imati će mogućnost tri besplatna mjeseca korištenja online poslovnog sustava CPP – OnLine Knjigovodstva stoga je razloga za dolazak zaista puno. !

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.