Web::Strategija 14 – Od weba do neba – koliko su sigurne web aplikacije koje koristite!?

Fotografija članka: Web::Strategija 14 – Od weba do neba – koliko su sigurne web aplikacije koje koristite!?

O sigurnosti na webu i drugim vrućim temama u web developmentu saznat ćete više na velikoj regionalnoj konferenciji "Web::Strategija 14 – Od weba do neba", koja se održava 14. – 16. lipnja 2012. u zagrebačkom Hypo Centru.

U praćenju više od 10 milijuna individualnih napadača web stranica i aplikacija u razdoblju od prosinca 2010. do svibnja 2011., izvještaj Web App Attack Report otkriva da se napadi na poslovne i vladine sajtove povećavaju. Četiri najčešća načina napada na web aplikacije su: directory traversal (37%), cross site scripting (36%), ubacivanje SQL -a (23%) i inkluzija remote fajla (4%).

Što se tiče konkretno hrvatskih web stranica, niti one nisu izuzetak u svjetskoj statistici, a do broja od desetaka hakiranih web stranica dnevno može se doći na web poslužitelju Zone-H. "Sigurnost web aplikacija vrlo je kompleksan sigurnosni izazov – penetracijski testovi gotovo uvijek pronađu nekakve sigurnosne ranjivosti u web aplikacijama koje nerijetko mogu voditi i do kompletnog kompromitiranja web poslužitelja." – pišu na online izdanju časopisa Bug.

Kako se u svemu ovome snalaze hrvatski web developeri, bit će riječi na 14. Web::Strategiji, i ne samo o tome, već i nizu drugih tema: kako planirati i dizajnirati web stranice u skladu s najnovijim trendovima, kako optimalno uložiti u web infrastrukturu, iskustva optimizacije i skaliranja, integracija velikih web servisa i novih standarda kao što su HTML5 i CSS3, cloud tehnologije, inkorporacija web aplikacija i mnoge druge.

Nominacije za Zlatnu nagradu Web::Strategije!
U sklopu konferencije održat će se već tradicionalno dodjela Zlatne nagrade Web::Strategije, koja je jedinstvena po tome što se dodjeljuje izvođačima projekta. Regionalnost konferencije povećava konkurenciju među prijavljenim projektima, budući da se prijavljuju projekti i iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i drugih zemalja regije. Nagrada će se dodjeljivati u 2 kategorije: Web upotrebljivost 2012 i Web inovativnost 2012.

Prijave su otvorene do 1. lipnja 2012. (do 14 sati) putem online obrasca, a može se prijaviti maksimalno 10 projekata izvođača.

Web::Strategija 14 - Od weba do neba - koliko su sigurne web aplikacije koje koristite!?

Web::Strategija 14 - Od weba do neba - koliko su sigurne web aplikacije koje koristite!?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.