WebFinger za sve Gmail račune

Fotografija članka: WebFinger  za sve Gmail račune

Sa prstom ste mogli pritisnuti naredbu ictportal@racunalo.com i e-mail poslužitelj bi vam vratio više informacija o toj osobi. Danas, Google je omogućio sljedeću generaciju prst naredbi – WebFinger  za sve Gmail račune s javnim profilima. WebFinger daje korisnicima standardizirani i decentralizirani način dijeljenja njihovog profila i identiteta podataka on-line.
Možete zamisliti WebFinger kao e-centric rođak OpenID.  Dok OpenID surađuje na identitetu s URL, WebFinger linkovi surađuju s identitetom e-mail adresa. WebFinger može pohraniti metapodatke o vašem računu i učiniti ga javno dostupnim. Ovi podaci mogu uključivati podatke javnog profila, kao i informacije o ostalim uslugama koje koriste ovu e-mail adresa, URL na avatar.  Možete odabrati i opciju da vaša adresa nema bilo koje metapodatke povezane s njom. WebFinger metapodatak također može ukazati na alternativni identitet usluga, što može biti OpenID server.
Trebamo imati na umu da, iako WebFinger računi izgledaju poput adrese e-pošte, i često su naslovnik elektroničke pošte,  ne moraju ukazivati na adresa e-pošte, već samo ukazuju na javni profil. Druga važna stvar je, međutim, da WebFinger je otvoren i besplatan protokol, tako da bilo koji e-mail i identitet davatelja usluga može se provesti kroz dodavanje vrijednosti u Google profilu.
Detaljnije informacije o WebFinger protokolu: 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.