Web Week – tjedan Microsoftovih konferencija o web tehnologijama i poslovanju

Fotografija članka: Web Week – tjedan Microsoftovih konferencija o web tehnologijama i poslovanju

U organizaciji tvrtke Microsoft Hrvatska od 17. do 21. studenog održat će se Web Week, višednevna konferencija posvećena web-tehnologijama i poslovanju putem Weba. Prvoga dana, u ponedjeljak 17. studenog s početkom u 9:00 sati, u zagrebačkom hotelu Antunović održat će se temeljni događaj konferencije, Advanced Technology Day 4, odnosno četvrti po redu Dan naprednih tehnologija. Konferencija će okupiti profesionalne programere web-aplikacija, web-dizajnere, IT profesionalce i sve one koji se profesionalno i osobno bave razvojem i korištenjem suvremenih web tehnologija. Na skupu će se održati ukupno osamnaest predavanja organiziranih u dva paralelna smjera te okrugli stol koji će okupiti vodeće domaće stručnjake s područja web tehnologija. Uz brojne partnere, okupljenima će se obratiti direktorica Microsoft Hrvatska Venesa Schütz, kao i IT profesionalci Luka Abrus, Ratko Mutavdžić, Darko Jovišić te Michael Köster iz njemačkog ureda korporacije.

Za utorak i srijedu 18. i 19. studenog zakazan je drugi događaj konferencije pod nazivom VORT-EX. Radi se o prvoj regionalnoj online konferenciji u regiji srednje i istočne Europe, a koja će obraditi niz tema vezanih uz web tehnologije. Predavanja će se održavati na engleskom jeziku i svi zainteresirani moći će ih pratiti putem interneta tijekom oba dana u razdoblju između 14:00 i 19:00 sati. Sudionici će nakon predavanja moći jednostavno preuzeti sve prezentacije i prateću dokumentaciju. Za studente će se na 8 tehničkih fakulteta diljem Hrvatske organizirati zajedničko praćenje dok se svi ostali sudionici za konferenciju mogu prijaviti putem internetskih stranica na adresi . Na stranicama se nalazi i konačni raspored predavanja.

U četvrtak 20. studenog s početkom u 10:00 sati u restoranu Lido na zagrebačkom Jarunu započet će niz predavanja u sklopu Web Week skupa pod nazivom Web Development Business Day. Riječ je o konferenciji koja će posebno obraditi tematiku izrade internetskih stranica i sadržaja. Na predavanjima će se okupiti vodeće hrvatske web-agencije i predstaviti brojne prednosti suradnje s Microsoftom, kao i korištenja Microsoftovih tehnologija u svakodnevnom radu.
Zadnji dan Web Week konferencije, u petak 21. studenog s početkom u 10:00 sati, također u restoranu Lido, održat će se skup pod imenom Web Hosting Business Day. Konferencija je namijenjena tvrtkama koje se bave smještajem, odnosno hostingom internetskih stranica, sadržaja i web aplikacija, a predstavit će trendove u svijetu hostinga, prikazati funkcionalne i provjerene poslovne modele, pojasniti principe licenciranja proizvoda, usluga i tehnologija te ukazati na brojna tehnološka rješenja koja se trenutačno mogu pronaći na tržištu.

Sve dodatne informacije o Web Week konferenciji potražite na .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.