Wear OS Android P developer preview je napokon stigao

Fotografija članka: Wear OS Android P developer preview je napokon stigao

Google donosi Android P na nosive uređaje. Najavili su prvi ‘developer preview’ Androida P za Wear OS koji dodaje neke zgodne značajke za bolju preglednost i još dugotrajniju bateriju.

Oglas

Glavna vizualna promjena na ovoj verziji operativnog sustava za nosive uređaje je “tamni način” (dark mode). Dark mode je dostupan na Wear OS uređajima od početka godine i u osnovi donosi tamne pozadine na launcheru i u traci s notifikacijama. Sada dark mode postaje zadana tema na Wear OS-u jer iz Google kažu kako poboljšava vidljivost.

Zgodne su značajke za uštedu bateriju koje sa Androida P za pametne telefone dolaze na Wear OS. Operativni sustav će ograničiti pozadinsku aktivnost kako bi produžio trajanje baterije. Wear OS uređaji će gasiti bluetooth, WiFi i modem kad nosivi uređaj nije na ruci, a nema više ni automatskog povezivanja na WiFi nakon odspajanja Bluetootha osim ukoliko je to nužno za rad specifične aplikacije.

Za razvojne programere (developere) velika je promjena uvođenje restrikcija vezanih za ne-SDK metode i područja kako bi se poboljšala kompatibilnost aplikacija.

Developer Preview, odnosno oglednu verziju za razvojne programere možete za sada preuzeti za Wear OS uređaje Huawei Watch 2 Sport i . A dostupna je i Developer Preview verzija .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.