Vremenska prognoza i mobilni Internet za ljude u pokretu

Fotografija članka: Vremenska prognoza i mobilni Internet za ljude u pokretu

 

Globalna mega-korporacija Morgan Stanley je krajem 2009. izdala dokument s predviđanjima vezanim za mobilni web koja kažu da će do kraja 2010. isporuka pametnih telefona nadmašiti isporuku notebook i netbook računala zajedno, a do kraja 2012. notebook, netbook i desktop računala zajedno. Procjenjuje se da će mobilno internet tržište biti barem 2 puta veće od desktop internet tržišta.

Sadržaj potreban čovjeku za običnim računalom je različit od onoga kojeg traži mobilni korisnik. Prilagodba tog sadržaja jest trend koji se u stranim zemljama prihvaća već nekoliko godina, a od prošle godine i u Hrvatskoj. Ponuda takvih informacija je kod nas još uvijek mala, no raste iz dana u dan.

Kad će Kiša je servis vremenske prognoze, dostupan na web stranici posebno prilagođenoj za pristup mobilnim uređajima. Na njoj se mogu saznati najbitnije informacije za osobu u pokretu: aktualni podaci, detaljna prognoza za sljedećih par sati i trodnevna prognoza te je moguće direktno nazvati meteorologa s mobilnog telefona. Web stranica m.kadcekisa.com ponosno nosi titulu mobileOK web stranice. To ukratko znači da se stranica trudi najbolje prilagoditi i prikazati na svim mobilnim uređajima, čak i onim najosnovnijim, te da poštuje web standarde.

Za više informacija pogledajte

S.L.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.